9 грешки, които всички допускаме в пролетното почистване

9 грешки, които всички допускаме в пролетното почистване - картинка 1

По-дългите вечери са сигнал за настъпването на момента за пролетно почистване, но знаете ли как най-добре да прогоните мръсотията от дома си?

Увеличаването на слънчевата светлина прави праха и мръсотията в дома ни по-видими.

По-дългите вечери са сигнал за настъпването на момента за пролетно почистване, но знаете ли как най-добре да прогоните мръсотията от дома си, кое почистващо средство никога не бива да използвате и кога да смените торбичката на прахосмукачката?

Сайтът Hassle.com публикува девет от най-честите грешки при чистене, които всички хора правят, и предлага полезни съвети как да ги избегнем.

Бърсане на прах с мокър парцал

Влагата привлича прах, така че е по-добре да използвате сух антистатичен парцал. Освен това експертите препоръчват да забърсвате повърхностите със смес от вода и капка омекотител, който прониква в повърхностите и забавя връщането на праха.

Махате торбичката на прахосмукачката, едва когато е пълна

Махате ли торбичката на прахосмукачката, едва когато се пръска по шевовете? Не сте единствени. В действителност тя трябва да бъде сменяна, когато е пълна на две трети, т.е. на всеки шест до осем седмици.

Прахът намалява всмукателната способност на прахосмукачката и чистенето става по-неефективно с напълването й с прахоляк. Освен това остатъците от храна се разграждат в топла среда и плесенът създава неприятна миризма.

Чистене на прозорци в слънчев денКогато слънцето блести през прозорците, времето не е добро за чистене. Но заради слънчевата светлина почистващият разтвор ще засъхне твърде бързо и ще остави трайни черти. Вместо това мийте прозорците в облачен ден и използвайте комбинация от бял оцет и вестник за придаване на блясък.

Мислите, че пералнята се почиства сама с всяко пусканеИзкушаващо е да смятате пералните за „самопочистващи се“, но Hassle пише, че бавно изпаряващата се влага в крайна сметка превръща барабана в инкубатор на микроби.

За да избегнете разпространението на бактерии и неприятни миризми, изсипете 50 грама сода за печене в барабана и напълнете чекмеджето за препаратите с 50 милилитра бял оцет и включете на 60 градуса, за да измиете празната машина.

Не дезинфекцирате парцала сиВъпреки че е дом на около десет милиона микроби, кухненската гъба не е най-мръсното приспособление за почистване. Парцалът е още по-мръсен, тъй като може да побере един милиард бактерии за всеки квадратен метър, който почиства.

След всяка употреба изперете парцала на 60 градуса и го сменяйте на всеки два месеца.

 

profit.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове