9 причини да хапвате череши

9 причини да хапвате череши - картинка 1

Малки и червенки, а толкова полезни!

В сезона на черешите сме. Вкусните ароматни плодове са предпочитани за диета, но малцина знаят, че черешите са също и много полезни за здравето. Вижте 8 причини да ядете череши.

1. Череши за добър сън

Сокът от череши е идеален, ако имате проблеми със съня. За да се справите с безсънието, пийте чаша сок от череши половин час след ставане и половин час преди ставане. Черешите са добър източник на мелатонин, чийто недостиг се свързва с проблемите със съня.

2. Череши срещу диабет 

Хората с диабет не могат да си позволят да ядат всякакви плодове, но черешите са подходящи за тях. Любимите череши имат нисък гликемичен индекс – 22, което го прави идеални за диабетици.

3. Череши срещу заболявания на сърцето

Черешите са една от храните за здраво сърце. Антоцианините в тях намаляват риска от високи нива на лошия холестерол и високото кръвно налягане, все фактори, свързани със заболяванията на сърцето.

4. Череши за младост

Черешите са плодът с най-голямо количество антиоксиданти. Антиоксидантите са важни за борбата със свободните радикали. Следователно яденето на череши ще ви направи по-млади.

5. Череши за плосък корем

Черешите са супер храна за плосък корем. Смята се, че редовната консумация на череши предотвратява натрупването на мазнини в коремната област.

6. Череши за добра памет

Според проучванията черешите са много добра храна за подобряване на паметта. Според последни проучвания редовната консумация на череши може да забави риска от развитие на Алцхаймер.

7. Череши при мускулни болки

Сокът от череши или пресните плодове са отличен начин да се справите с болките в мускулите по естествен път. Затова, ако планирате сериозна физическа активност, запасете се с череши.

8. Череши срещу рак

Черешите са богати на бета каротен, витамин С, антоцианини и кверцетин. Този коктейл от полезни съставкисе смята, че помага в борбата с някои видове рак. И не забравяйте, колкото по-тъмни са черешите толкова по-добре в случая. Причина: имат повече антиоксиднати.

9. Череши за отслабване

Черешите са любим плод за отслабване. Сладки, вкусни и засищащи. Черешите съдържат антоцианини, които активират молекули в тялото, които повишават изгарянето на мазнини и предотвратяват натрупването им.

 

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове