А имат ли наистина Доган и Пеевски забрана да влизат в Турция?

А имат ли наистина Доган и Пеевски забрана да влизат в Турция? - картинка 1

И още няколко въпроса без отговор...

5/Вчера турски вестник, приближен до правителството, пусна информация, че в Турция има издадена заповед, която забранява на депутата Делян Пеевски и почетния председател на ДПС Ахмед Доган да влизат на територията на страната. А днес МВнР излезе с твърдение, че не разполага с официална информация за такова решение.

Заместник-министърът на външните работи Валентин Порязов призова Турция да ускори отговора на въпроса има ли забрана за пътуване в Турция на Доган и Пеевски.

"При създалата се ситуация и поради големия обществен интерес към темата аз бих призовал турската държава да ускори отговора на този въпрос и да излезе с официално становище, да ни отговори - има ли такова решение или няма", проплака пред журналисти в парламента Порязов.

Вчера пък от турското посолство в София първо потвърдиха, а после се отметнаха от думите си

- взеха да усукват, че нито потвърждавали, нито отричали... Разколебаха се в движение, един вид.

За да помогнем да българските институции да заживеят в мир със себе си, ние от No Comment ще зададем няколко въпроса, които нямат отговори към днешна дата:

  1. Как така една турска медия, приближена до президента Ердоган, си позволява да разгласява „заповед“, без да има потвърждението на нито една турска институция?
  2. И да приемем, че има такава заповед за забрана, защо нашите институции са в неведение (МВР, МнВР, Българското посолство в Анкара)? Защо никой не потвърждава или отхвърля информацията, а просто „вдигат рамене“ и казват „не знаем за такава заповед“?
  3. Забелязахте ли фактът, че тази информация излезе точно когато Стоян Денчев награждаваше Ахмед Доган с почетен знак за лидерство "Стефан Стамболов"… Хубаво съвпадение им се получи, патриотично някак си. Защо?
  4. Дали пък някой не се опитва да превърне Доган и Пеевски от "демонизирани" в „идеализирани" образи?
  5. И ако е така: Кой го иска?
  6. А помните ли "Мултигруп" и наследството й? Щото вчерашните уж отделни сценки имат едно общо кратно - най-видният хидролог на републиката, който има един по-тежък аватар... И куп бивши и настоящи шефове на групировката край тях.
  7. И още три последни въпроса: Защо именно Доган и Пеевски трябва да бъдат превърнати в национални герои? Защо именно сега? И в чия полза е това патриотизиране?

Ние няма да отговаряме на тези въпроси. Но пък знаем едно със сигурност: има нещо гнило в тази цялата работа… Нещо "хибридно", както му викат напоследък.

И ако днес-утре турците не ни изненадат с някоя истинска заповед за забрана Делян и Доган да припарват отвъд Капъуле, ще си помислим, че целокупно ни взеха за камилчета, излъгани камилчета.

Та, чакаме….

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове