Адриан Скримов: Прессъобщението на Москов е пълна лъжа!

Адриан Скримов: Прессъобщението на Москов е пълна лъжа! - картинка 1

Младежите от БСП-Перник чакат извинение от Министерство на здравеопазването

1/Адриан Скримов председател на МО на БСП-Перник, за разпространеното прессъобщение от министерсво на здравеопазването.

Прилагаме и пълен текст на разпространената от МЗ информация.

-Как ще коментирате разпространеното презсъобщение от МЗ, че младежи от БСП подкрепят Москов?

Или ПР-ката не е чула или министерството прави кризисен ПР за да излезе от ситуацията в която се намира в момента. Да, младежите от БСП в Перник започнахме подписка, но тя е против реформите на министър Москов в кабината "Борисов-2". Посрещнахме го пред болницата, за да го информираме за подписката и за това, че ще събираме подписи до първи април, когато ще я внесем във министерството на здравеопазването. Министърът не можа да ни убеди в своите аргументи,

защото първо говореше изключително разпокъсано,

и второ това което все пак се опита да каже или ние разбрахме, е в пълен противовес с информацията която циркулира в медиите вече три месеца. Това пресъобщение е пълна инсинуация, дори бих казал лъжа. Там имаше много журналисти, всички чуха какво говорим с министъра. Никога и никъде не сме казали, че подкрепяме това, което той нарича реформа! Очаквам най-малкото извинение от страна на ПР-те на Москов. Аз лично, като председател на младежкото обединение на БСП в Перник, очаквам подходящо извинение от страна на министър Москов.

-Какво чухте от министъра?

Министърът ни обясни, че тези отпечатъци, които ще се взимат няма да се съхраняват никъде, че няма да има база данни от тях. Освен това се опитваше да ни убеди, че ако някой роднина е болен, всеки ще може да вземе лекарствата му. Това е невъзможно, защото за да получи тези лекарства някой друг, той отново трябва да положи своят отпечатък. Ние направихме предложение вместо отпечатъци да се издава ПИК (персонален идентификационен код), но той отказа с аргумент, че според него това щяло да бъде много по-скъпо. Според него явно събирането на отпечатъци е по-евтино от генератор на кодове, който според нашето проучване е поне десет пъти по-евтино.

-За какво събирате подписи?

Ние започваме подписка освен против отпечатъците, но и против разделянето на здравният пакет на две. Не може една херния например да се дели на спешна и такава, която може да чака. Не може лекарският екип независимо колко са добри (аз не подценявам в никакъв случай техният професионализъм) да определят един човек дали е спешно за операция или може да чака. Другото срещу, което събираме подписи е закриването на ТЕЛК-овете и създаването на лекарски комисии. Това няма да спре корупцията, и това не е начина тя да бъде спряна.

****

Прессъобщение на Министерство на здравеопазването

МЛАДИ СОЦИАЛИСТИ ПОДКРЕПЯТ МОСКОВ ЗА ИДЕНТИФИКАТОРА

Министър Петър Москов откри днес реновираното първо вътрешно отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“ Перник. Ремонтът е извършен със средства на Министерство на здравеопазването. Поводът беше изключително вълнуващ за министъра, тъй като баща му Стефан Москов е бил дълги години до 1993г. шеф на отделение в същата болница. 
Пред входа на болницата Петър Москов успя да убеди представители на младежкото БСП в града в необходимостта пациентът да може лично да контролира разплащанията със Здравната каса чрез личен идентификационен код. Младежите обещаха, че ще съберат подписка в подкрепа на усилието на Москов да намери най-евтиното и добро решение за това.
След това министър Москов представи в сградата на Областната управа проекта за Националната здравна карта пред директорите на болници от Перник и Кюстендил.

18.02.2016г.
Пресцентър

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове