Адвокат Марковски: Борисов не клевети, когато е в предизборна кампания

Адвокат Марковски: Борисов не клевети, когато е в предизборна кампания - картинка 1

Йончева отрече да е получавала пари от държавата, за да прави филмите си.

В случая не е налице противоправно деяние, тъй като изказването е част от предизборна кампания и не може да се приеме, че Борисов прави опит за дискредитация. Това е един от мотивите на защитата на Бойко Борисов, изтъкнат от адвоката му Марин Марковски по делото за клевета, което Елена Йончева заведе срещу премиера, пише actualno.com.

По думите на Йончева, Марсковски е заявил, че "в случая не е налице противоправно деяние, тъй като изказването е част от предизборна кампания и не може да се приеме, че Борисов прави опит за дискредитация... Обстоятелството, че някой се познава и се чувства засегнат категорично, не може да се отчете като вреда." Освен това Марковски ще се опита да убеди съда, че премиерът Бойко Борисов не е имал предвид Елена Йончева в изказването си.Йончева отрече пред bTV да е получавала пари от държавата, за да прави филмите си. Тя уточни, че за цялата си кариера е създала между 50 и 60 документални филма, а докато е имала отношения с бившия премиер Сергей Станишев е направила едва 4.

Припомняме, че днес (12 октомври) тръгва делото за неимуществени вреди, заведено от депутата от БСП Елена Йончева срещу Бойко Борисов и ПП ГЕРБ. В четвъртък гражданското дело по описа на Софийския районен съд (СРС) ще бъде разгледано в открито съдебно заседание. Делото е образувано по постъпила искова молба на Елена Йончева, с която срещу Бойко Борисов и политическа партия ГЕРБ са предявени искове с правно основание чл. 45, ал. 1 ЗЗД и чл. 49, вр. чл. 45, ал. 1 ЗЗД, за солидарно плащане на сумата от 20 000 лева. Тази сума представлява обезщетение за претърпени неимуществени вреди, за които Йончева твърди, че са причинени от твърдения на Борисов, направени на 10.03.2017 г., в гр. Бургас и на 12.03.2017г., в гр. Варна. Тогава Борисов обяви, че държавата е платила "милиони за интервютата на Елена Йончева". Това изказване пък дойде на фона на обвинение от Йончева към ГЕРБ за кражби от програмата за саниране.


/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове