Адвокат търсил имане в стената на Роженския манастир

Адвокат търсил имане в стената на Роженския манастир - картинка 1

Kрадците са търсили съкровище според легенда - част от откупа, получен от Яне Сандански и Христо Чернопеев по аферата "Мис Стоун"

Адвокат от Благоевграската колегия е един от задържаните за грабежа в Роженския манастир. 
Това разкри Весела Стоилова, говорител на Районната прокуратура в Благоевград пред Нова телевизия. Евентуално той е ръководител на групата и е организирал нападението. За това все още няма категорични доказателства, като Стоилова заяви, че за организирана престъпна група е "силно казано" да се говори.

Стоилова обясни, че на този етап се знае, че крадците са търсили съкровище според легенда - част от откупа, получен от Яне Сандански и Христо Чернопеев по аферата "Мис Стоун". Легендата е, че част от парите, вместо с тях да бъдат купени пушки, са присвоени и скрити в манастира. 

На този етап четирима са в ареста, като днес съдът ще решава за мярката за задържане. Още трима са задържани първоначално, но са освободени, тъй като няма доказателства за тяхната съпричастност.

Двама от задържаните са на 16 и 17 години, четвъртият е пълнолетен, като от години живее в Кипър, но от около месец е на гости в България. На един от обвиняемите е повдигнато и обвинение за държане на незаконно оръжие - газов пистолет, преработен в боен. Оръжието е открито при обиск в дома му.

Обвиненията са за кражба на мобилен телефон, този на свещеника, и на 16 броя камери, които крадците са взели със себе си. Крадците първоначално не са знаели, че има камери, а са ги забелязали по време на обира. Това личи от записите, тъй като именно адвоката си слага допълнително маска.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове