''Ахмед Доган няма връзка с резиденцията Росенец, това е база за водни спортове''

''Ахмед Доган няма връзка с резиденцията Росенец, това е база за водни спортове'' - картинка 1

ДПС иска от прокуратурата, българските и американските институции цялата информация, която имат за Делян Пеевски, включен в американския списък по закона "Магнитски"

"Ахмед Доган няма връзка с резиденцията "Росенец", а това е база за водни спортове, която е собственост на две търговски дружества", заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид пред бТВ. 

По думите му в комисията "Росенец" има документи, които "опровергават лъжите" на нейния председател Калоян Янков. Вчера беше предложено да бъде поканен почетният председател на ДПС Ахмед Доган и да бъде изслушан.

Хамид допълни, че за голяма част от обектите и сградите има разрешение за строеж, а някои са в процес на издаване на разрешение за ползване. Той е категоричен, че комисията е създадена за "манипулации от председателя и зам.-председателя й", защото "двамата юнаци (Калоян Янков и Димитър Найденов - бел. ред.) станаха юнаци благодарение на качването на гърба на Доган".

Депутатът от ДПС направи и предложение към тях - да се кандидатират за президентска двойка.

"Номерът с лодката повече няма да мине. Предлагам им да вземат един делтапланер. Така ще са по-видими, обществото ще им обърне внимание и ще станат президент и вицепрезидент", каза още той. 

Относно поканата към Доган от комисията Хамид Хамид заяви, че почетният председател може да отиде и да пие кафе:

"Това е опит за директна атака спрямо Доган. Може и да приеме тази покана и да пие кафе в комисията. Знаете ли как ще изненада всички членове, ако дойде? Всички ще бъдат със замръзнали лица, ако дойде". 

Той добави и че се цели единствено унижаване на Ахмед Доган. 

Хамид няколко пъти подчерта, че Доган е пребивавал в резиденцията, грижил се е за цветята и е приел стотиците активисти на младежкото ДПС през миналата година не като собственик, а като гост на обекта. 

Депутатът е категоричен, че ДПС иска от прокуратурата, българските и американските институции цялата информация, която имат за Делян Пеевски, включен в американския списък по закона "Магнитски" за корупция в особено големи размери. Той отбеляза, че правосъдното министерство и вицепрезидентът вече се отрекли да имат данни, че Пеевски е участвал в схеми по линия на българското гражданство.

Според Хамид може да "се окажем в хипотезата, че някой е заблудил съответните чиновници, за да включат Пеевски в списъка".

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове