Ахмед Доган заравя глава в пясъка

Ахмед Доган заравя глава в пясъка - картинка 1

Времената се менят и ние с тях също

Вчера медиите очакваха нова сензация около „Сокола“, след като се разбра, че ще празнува с партийния актив своя 62-ри рожден ден, но очакванията не се оправдаха. Неформалният лидер е отказал да говори за политика,  защото се опасявал да не изтече отново информация, визирайки новогодишният банкет на партията, след който беше изхвърлен, като малко куче, Лютви Местан.

Според вестник Дневник, който се позовава на вътрешни източници, Ахмед Доган е заявил:

„ДПС не е в криза, затова няма да се върна като оперативен председател на партията.“.

Доган също е казал, че е отделил 30 години от своя живот за да се бори за свободата на своите избиратели, и сега има нужда от време за себе си.

Движението за права и свободи е една от най-монолитните структури в българския политически живот, но това, което става в последните месеци не може да бъде пренебрегнато. Първо бившия лидер на партията – Лютви Местан, създаде своя собствена партия и съвсем видимо получи подкрепата на турското посолство. След това,

паричната касичка – Делян Пеевски изпадна в немилост, първо чрез спрени обществени поръчки на близки до него компании, след това и от Турция, чрез компрометирането на Булгартабак.

И не на последно място преди няколко дни, стана ясно, че бившият кадър на партията – Гюнай Хюсмен учредява движение „Независимите“, в което влизат други отцепили се кадри на ДПС – Гюнай Сефер и кметицата на община Гърмен – Минка Капитанова. Ако това не е криза, здраве му кажи.

Повечето медии и обществени личности възхваляват Ахмед Доган, като изключително интелигентен човек, който мисли десетки години напред. За изграждането на този имидж спомага и мистерията около неговите редки прояви.

Това, което прави в момента, обаче е типично щраусово поведение – заравяне на главата в пясъка.

Най-малкото би трябвало да се е поучил от краха на БСП, които по същия заравяха главата си в пясъка, докато общественото им доверие се сриваше. Социалистическата партия разчиташе на стари лаври, но разбра че те не могат да бъдат вечни, защото

„Времената се менят и ние с тях също“ (латинска сентенция).

Същото е и при ДПС.Никой не се заблуждава, че Доган ще остане встрани от делата на своята партия, но в този момент,

бе нужно символът, който голяма част от партийния електорат боготвори, да се върне триумфално за да укрепи доверието.

Борбата за вота на българските мюсюлмани, ще бъде интригуваща битка, която ще следим с интерес.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове