Air France иска от стюардесите си да носят забрадки

Air France иска от стюардесите си да носят забрадки - картинка 1

Известен брой служителки на „Еър Франс“, част от екипажите на самолетите, се съпротивляват срещу нареждането на авиокомпанията да носят забрадка по време на престоя си в Техеран

Известен брой служителки на „Еър Франс“, част от екипажите на самолетите, се съпротивляват срещу нареждането на авиокомпанията да носят забрадка по време на престоя си в Техеран, когато полетите до иранската столица бъдат подновени на 17 април, съобщава The Local, цитиран от Фокус.


Всеки ден получаваме сигнали от обезпокоени служители от екипажите, които ни заявяват, че не искат да носят забрадка“, каза Кристоф Пилет от синдиката SNPNC. От организацията молят управата на „Еър Франс“ да направи това изискване доброволно.


Началниците в авиокомпанията са разпратили писмо, в което информират,ч е служителките ще се изисква „да носят панталони по време на полета със свободен жакет и забрадка, покриваща косата им, при напускането на самолета“, пояснява Пилет. По думите му, управата е дала сигнали, че може да бъдат въведени и „наказания“ за тези, които не спазват дрескода.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове