Акциите на "Левски" са доставени на "Герена" на името на Наско Сираков

Акциите на "Левски" са доставени на "Герена" на името на Наско Сираков - картинка 1

ажоритарният пакет акции на "Левски" (86.6%) е доставен на "Георги Аспарухов", научи "Дневник". Акциите са на името на Наско Сираков.По-късно Сираков потвърди с обръщение в сайта на сините. "От тази сутрин, 2 юни - Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, съм…

ажоритарният пакет акции на "Левски" (86.6%) е доставен на "Георги Аспарухов", научи "Дневник". Акциите са на името на Наско Сираков.

По-късно Сираков потвърди с обръщение в сайта на сините. "От тази сутрин, 2 юни - Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, съм собственик на 86.6% от акциите на "ПФК Левски" АД."

Бившият футболист на сините заяви, че на 10 юни ще даде пресконференция, тъй като се нуждае от време, за да се запознае детайлно със ситуацията в "Левски". "В момента фокусът трябва да бъде върху предстоящите два много важни мача - с "Лудогорец" в Първа лига и с "Локомотив" (Пловдив) в полуфиналите за Купата на България", посочи той.

Преди седмица обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който стоеше зад собствеността на клуба, организира гласуване във "Фейсбук" и след него обяви, че акциите ще отидат в Сираков.

 

Сираков благодари на Божков и на досегашния формален собственик Георги Попов "за направеното в любимия ни клуб досега и за това, че изпълниха поетия ангажимент да не пречат на клуба".

Преди две седмици бившият нападател на "Левски" и националния отбор заяви желание да получи собствеността. Това става седем години след като си тръгна от "Георги Аспарухов" като изпълнителен директор с думите, че кракът му повече няма да стъпи на стадиона. Очаква се Сираков да представи вижданията си за управлението на изпадналия в много тежко положение клуб.

"Всички ние, левскарите, сме виновни, за да се стигне до това положение. Едни с действията си, другите - с бездействието.""Левски" не е създаден, за да се спасява. Той е създаден да успява, да побеждава. "Левски" ще успее да се спаси, но наистина в момента времето ни притиска. Нищо не можем да направим за спасението на "Левски" без акциите", заяви Сираков в предаването "120 минути" на 17 май.

 

"Клубът пак ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск. Финансовото му бъдеще и независимост отново са поставени под въпрос. Ще бъдат изнудвани фирми, а кражбите и злоупотребите ще се завърнат на "Герена", написа Божков във "Фейсбук".

Бизнесменът, срещу когото има повдигнати обвинения и има искане за екстрадирането му от Дубай, първоначално прехвърли акциите на министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът заяви, че няма нищо общо и не желае да бъде замесван. Впоследствие акциите се върнаха в Дубай при Божков и формалния собственик Попов, който също е с повдигнати обвинения.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

„Демократична България“

30.19%

ГЕРБ-СДС

15.09%

„Има такъв народ“

13.21%

БСП

11.32%

Не съм решил още...

9.43%

"Възраждане"

7.55%

Няма да гласувам

5.66%

„Изправи се! Мутри, вън!“

3.77%

Друга партия или коалиция

3.77%

ДПС

0.00%

ВМРО

0.00%

„Републиканци за България“

0.00%

Блогове