Ако гледате розови филми, значи сте по-религиозни!

Ако гледате розови филми, значи сте по-религиозни! - картинка 1

Алелуя, бейби

Нови западни изследвания показват, че гледането на порно повече от веднъж седмично може да направи човек по-религиозен, пише „Индипендънт”.

Възможна причина е хората да се опитват да компенсират вътрешната вина с молитва. Самюел Пери е изследвал данни на повече от 1300 американци за период от 6 години, опитвайки се да открие как гледането на порнография влияе на религиозността.

„Тези, които използват порнография най-често изглежда са по-религиозни, що се отнася до молитвения ритуал и посещенията на служби, в сравнение с по-умерените”, заяви д-р Пери пред „Индипендънт”.

„Тези които гледат порнография веднъж или повече пъти седмично през 2006г. са увеличили молитвите и ходенето на църква до 2012г."

Пери дава различни теории за причината за резултатите, като повечето от тях стигат до вината. Някои хора, които гледат порнография могат да се обърнат към религията за опрощение, докато в други случаи компулсивно отношение едновременно към еротиката и религията също може да е причина, теоритизира Пери.

„Може би хората, които гледат порнография най-често успяват да разделят в ума си религията и порното, така че в един момент да спре да води до когнитивен дисонанс”, продължи да разсъждава Пери. /БГНЕС


/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове