Ако изборите бяха днес... все тая!

Ако изборите бяха днес... все тая! - картинка 1
a_boat_in_eyes.png

Старата песен на нов глас! Само Радан е лош - вкарва клин между Борисов и Цветанов

Ставаш сутринта, правиш си кафе и си пускаш телевизия, с надеждата да чуеш нещо ново. Е, да, ама не. Попадаш на коментар върху едно изследване на „“Gallup International”, проведено в периода 13-19 май, и разбираш, че нещата в българската политика няма да се променят в бъдеще.

Ето и какво ни съобщава „Нова ТВ“: Пет партии биха влезли в парламента при евентуални предсрочни избори в скоро време. Бариерата от 4%, която гарантира представителство в Народното събрание, биха прескочили ГЕРБ (25%), БСП (12%), ДПС (5%), Реформаторският блок (5%) и Патриотичният фронт (4%). 

Според него част от поддръжниците на ДПС поглеждат към ДОСТ, но новосформирата партия все още има много малка подкрепа.

„Само ГЕРБ и Патриотичният фронт са готови за предсрочни избори. В БСП има качествена промяна, но трябва време, за да се превърне тя в количествена”, коментира Симеонов.

Общо 37 на сто от участвалите заявяват, че няма да упражнят правото си на глас.

Социологическото проучване показва още, че едва 25% от гражданите имат доверие на правителството. 64 на сто пък заявяват, че не вярват на кабинета.

Общо 16% от анкетираните оценяват положително работата на парламента, а други 75 на сто - отрицателно.

Подкрепата за президента Росен Плевнелиев пък е само 23%, докато 66 на сто от участвалите в проучването не го одобряват.

Много тежко е положението в българската политика, драги читателю. Доверието в партиите е рекордно ниско, както забелязваме. И не знаем, защо от ГЕРБ „се бият в гърдите“, че са победители, като не са? И в момента уж „първите по вот“ управляват в коалиция, защото нямаха достатъчно мнозинство да сформират правителство.

Както се вижда от проучването и действащият президент няма голяма подкрепа. Росен Плевнелиев бе издигнат от ГЕРБ, тъй че и тук „големите“ губят доверието на избирателя. Напълно нормално, с оглед безкрайните гафове на Плевнелиев, съпътстващи го през целия му мандат.

И продължаваме с доверието в кабинета, само 16% одобряват политиката на управляващите в момента. Е, това ако е стабилно управление, здраве му кажи. Съжалявам, господин Борисов, но магистралите не вършат работа. То пък едни магистрли, но това е друга тема.

Ясно се наблюдава обаче запазване на статуквото, ако изборите бяха днес. Пак познатите физиономии ще ни забавляват от трибуната на Народното събрание. А, българският народ ще се ядосва пред телевизорите и ще се пита, защо пак тия, как можахме да ги изберем.

Няма да се промени нищо в държавата, след като партиите са същите, кандидатите са същите, а българите не гласуват.  Е, това е то, демокрация по български. После Бойко пак ще се перчи, че ГЕРБ са най-великите и силните, forever!

P.S. И все пак, Първан Симеонов каза нещо забавно: "Има клин между Борисов и Цветанов и Радан Кънев го дозабива".
Че има - има, всички знаем. Цепи партията тоя клин и не от вчера, ами от времето на кабинета "Борисов 1" насам, т.е. не е новина. Обаче, цветната картинка на Радан, хванал каменарски чук и набиващ дълбоко зловещия клин между създателите на ГЕРБ искрено ни разсмива! Надяваме се я Комарницки, я Чавдар Николов да я оценят по достойнство и наистина да я нарисуват. ;) 

P.P.S  И още нещо ни разсмива, ама то си е за отделен файлетон! Как така Слави Трифонов е в сметките, а Симеон Сакскобургготски не?! Толкова зор е напоследък да го вкарат в медиите, толкова драма! То не бяха пространни тв интервюта, то не бяха клуб "Милениум" и съпругите им, то не бе чудо! И въпреки това, още никой не смее да попита какво, аджеба, става с оставения на stand-by проект за единна либерална формация, която удобно да се предложи и в дясно, и в ляво, па - каквото сабя покаже?

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове