Ако ядете на тъмно - ще отслабнете

Ако ядете на тъмно - ще отслабнете - картинка 1

Зрението е важно за яденето

1/Германски учени установиха зависимост между светлината и храната, пише в. "Дейли мейл". Те са провели изследване с 90 студенти, които са яли три различни вида сладолед.

Според резултатите на изследването, учените установяват,

че ако не виждат какво ядат, хората изяждат по-малко храна. Това става не само защото, когато човек гребе на сляпо в чинията си, трудно си намира храната, а и защото хората, които не виждат храната си, докато ядат, си мислят че са изяли 88 процента повече, отколкото всъщност са.

Когато човек не вижда какво яде, останалите му сетива се изострят. В резултат на това преживяването на храненето за него е по-силно и наситено, а това води до усещането че е изял повече храна - твърди професорът по психология Брита Ренер от университета в Констанц.

Зрението е важно за яденето - това доказва и друго изследване.

То гласи, че хора, изяли определено количество храна в малка чиния се чувстват по-сити от онези, изяли същото количество храна, но сервирано в по-голяма чиния.

Яденето на тъмно води до намаляване на апетита и заради появяващият се страх,

че в тъмното не знаем какво поглъщаме и можем да погълнем зарази.

Оказва се, обаче, че и хората които виждат какво ядат надценяват изяденото количество храна, но те мислят че са изяли с 33% повече храна от действителното количество, докато за онези, които ядат на тъмно процентът е 88%, сочи изследването.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове