Ал ди Меола в България през май!

Ал ди Меола в България през май! - картинка 1

Виртуозният китарист ще открие първото издание на Sofia GuitArt Festival

8/ С грандиозен концерт и представяне на новия си проект Elysium, Ал Ди Меола ще свири на първото издание на Sofia GuitArt Festival на 27 май, 2016г., в Зала България. Организатори на единственото по рода си китарно събитие в родината, са музикантите от група "Дел Падре".

Ал Ди Меола е световноизвестен виртуоз, познат не само с богатото си творчество, а и като член на феноменалното Guitar Trio, заедно с Джон Маклафлин и вече покойният Пако Де Лусия.

Сочен за пионер в смесването на етно музиката и джаза, в продължение на десетилетия той експериментира със музикални стилове като фламенко и танго, както и с музика от Близкия изток, Бразилия и Африка.
Заедно с богатата си солова кариера, той прави успешни съвместни проекти със Стенли Кларк, Чък Кърия, Жан-Люк Понти, Джон Маклафлин и Пако де Лусия. Гостува на Пол Саймън за албума му Hearts And Bones (1983 г.) в песента Allergies.
През 70-те и 80-те участва в концерти с други виртуозни джаз китаристи като Лари Кориъл и Бирели Лагрен.

Най-популярни са изпълненията му с Джон Маклафлин и Пако де Лусия. Култовият концерт  Friday Night in San Francisco издаден през 1981г., се превръща в истинска легенда и е един от най-влиятелните албуми за много китаристи. 

Меола на няколко пъти изнася концерти в България, включително с Маклафлин и покойния Пако де Лусия през 1996 г.

От началото на 2015г. Ал ди Меола работи върху записа на най-новия си албум, озаглавен Elysium, част от който ще представи на 27 май в зала "България" от 20:00ч. Билети можете да закупите от мрежите на Eventim, TicketLogic, както и на касата на Зала България.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове