Алгафари: Приемаме ДПС като хора, които могат да ти помогнат

Алгафари: Приемаме ДПС като хора, които могат да ти помогнат - картинка 1

Според него Анастас Герджиков не е кандидатът на ГЕРБ

"Анастас Герджиков не е кандидатът на ГЕРБ - това е кандидатът на една част от академичната общност в България и след това го припознаха няколко политически формации."

Това заяви в "Денят започва” по БНТ режисьорът Нидал Алгафари, който е част от Инициативния комитет, който издигна проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент. Според него от ГЕРБ са постъпили по-мъдро. Не е въпрос на криене, а на стратегия и тактика.

Имат си качествени хора, но знаят, че само с тяхна партийна фигура трудно биха могли да спечелят такава битка и им трябваше такава фигура, която да обединява по-голяма част от обществото, коментира журналистът.

Според журналиста всички ще искат подкрепата на ДПС, но не можеш да получиш подкрепа, когато тръгнеш с такава конфронтация с тази част от населението на България, както го е направил настоящият президент.

"Ние някакси приемаме Движението за права и свободи като някакви хора, които само могат да ти помогнат в даден момент, те не разбират, че тези хора имат нужди, че те са част от българското общество"коментира Алгафари.

На въпроса откъде ще се финансира кампанията на проф. Герджиков той отговори, че най-вероятно ще бъде от всичките хора в Инициативния комитет, като ще се надяват и на партийните субсидии. Ролята на президента е да бъдеш обединител, не разединител - категоричен беше режисьорът.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове