Американецът Джей Маккинън: България е страна от бъдещето

Американецът Джей Маккинън: България е страна от бъдещето - картинка 1
Снимка: bTV
Американецът Джей Маккинън: България е страна от бъдещето - картинка 2
Снимка: Quora

Страната ви заслужава повече уважение отколкото получава, смята бизнесменът

Преди седмици, в популярния сайт за въпроси и отговори „Куора” притеснен янки полунащега зададе въпроса: Ако Тръмп стане президент, да се преместя ли в България? Отговорите към въпроса бяха най-различни - от шеговити, до изразяващи учидване защо България, а не Канада, например. Един от отговорите обаче привлече вниманието на българите: сънародник на притеснения американец му отговаря:

Заповядай, ела, страната е като от бъдещето.

„Куора” е сайт за въпроси и отговори, той е информационен сайт. Всеки път, когато изборите в САЩ не вървят хората казват: ще се преместя в Канада или някъде другаде. Някакъв човек зададе въпрос в сайта: Ако Тръмп спечели да се преместя ли в България? И аз му казах: Ами, аз живея тук и мисля, че е красива страна за много хора и дори я препоръчвам на начинаещи предприемачи да започнат от тук. Моят отговор привлече доста внимание тук в България, изглежда съм бил прекалено позитивен в отговора си”, казва Джей Маккинън за бТВ.

Quora
Снимка: Quora

Маккинън е компютърен специалист, живее от пет години в България и е женен за българка, с която имат 2 деца.

Казва, че тук децата му имат много повече възможности отколкото биха имали в Щатите.

„България е огромна смесица от всичко. Има много история, за мен това е хиляди пъти повече история отколкото съм свикнал и прилича много на бъдещето. Имате знаци на английски, френски, германски, български и руски. А никой не го забелязва. Инвестициите са доста по-малко отколкото хората биха искали, особено в сравнение с Германия или Холандия например, но пък сте много освободени - аз не съм свикнал така. В Щатите всичко е под контрол. Ето, тук в парка мога да изпия една бира и няма да ме арестувати това е адски много!

Прилича ми на Калифорния по градската среда, много е сигурно, но в крайна сметка мисля, че страната ви заслужава повече уважение отколкото получава”,

казва той.

А относно тримата претенденти за президентството има категорично мнение.

„Щатите в момента са откачили. Хората са уплашени, имат очаквания, страдат, всички са полудели и изборите са ясен пример за това. Кампанията на републиканците е меко казано странна, а на демократите е традиционно странна и все пак непредсказуема. Така че как изглежда бъдещето - нямам идея.

Ако Тръмп бъде избран - кой знае, според мен никой няма представа какви точно са неговите убеждения, даже и той не си ги знае.

Ако Бърни Сандърс бъде избран вероятно ще наблегне на икономическата стабилност. Ако Клинтън бъде избрана ще е горе-долу същото - силно обвързване с НАТО, ООН и свободна търговия. Клинтън като че ли е най-надеждна, другите двама са непредсказуеми”, смята Маккинън.

„Американците са ядосани и уплашени. Повечето привърженици на Тръмп са от средната класа. Той говори за страховете им и техния гняв, за имигрантите.

И вероятно повечето хора наистина мислят като него. Но има и работници от фабрики, фермери загубили своите ферми, хората работили години наред в такива индустриални зони. Обикаляйки извън София виждам и тук такива места, затворени фабрики. Така че – да, повечето хора биха гласували за човек, който е националист и иска да върне тази индустрия”, смята американецът.

Маккинън казва, че иска децата му да растат в България, защото тук е страхотно. А какви са предположенията му за следващия американски президент:

„Давам 60% за Клинтън и 25% за Бърни Сандърс. Не искам да урочасвам нещата споменавайки Тръмп”, казва той.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове