Американската "Солар Турбайнс" достави газовите компресорни агрегати за станция „Расово“ в българския сегмент на Турски поток

Американската "Солар Турбайнс" достави газовите компресорни агрегати за станция „Расово“ в българския сегмент на Турски поток - картинка 1

Очевидно, въпреки твърденията на висши политици, САЩ няма да налагат санкции

Посещение на разследващ екип от Гражданско движение "БОЕЦ" на строителната площадка на компресорната станция „Расово" -  една от двете КС по българския сегмент на тръбопровода „Турски поток“, - разкри, че първият от четирите договорени газови компресорни агрегати, произведени от американската компания "Солар Турбайнс", е доставен на място, като следващите три, трябва да пристигнат на място през следващите няколко дни.

 

Ако е вярно, това бележи промяна в американската политика, след предупреждението на държавния секретар Помпео на 17 юли, че компаниите, участващи в предоставянето на услуги и оборудване за „Турски поток -2“, ще бъдат санкционирани, тъй като американската администрация ги смята за продължение на отречения проект "Южен поток".
Впрочем, строителите на компресорната станция строят именно "Южен поток", както е видно от табелата:

Помощникът на държавния секретар Франсис Фанън, докато беше на посещение в България на 1 октомври, потвърди, че САЩ считат Балканския поток за част от Турски поток.

Фактът, че Държавният департамент е разрешил доставката от американската Солар Турбайнс на газови компресорни агрегати, разказва друга история.

 

По този повод експертът Елиян Василев написа в профила си във Facebook: 

Днес беше много важен ден. Благодарение на БОЕЦ нацията научи нещо много важно. Идеалите са идеали, парите пари, интересите интереси.
Компанията Солар Турбайнс, която е изцяло собственост на Катърпилар Инк., достави газовите компресори за Компресорните станции, с което показа, че предупрежденията на Майк Помпео за санкции не са касаели тази компания.
За сведение на Бойците, които се чудеха защо има толкова много нови машини Катърпилар.
Много полезен урок

Източник: Алтернативи & Анализи

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове