/АНИМАЦИИ/ Колко ще ни струва кукувичата седянка с учителите?

/АНИМАЦИИ/ Колко ще ни струва кукувичата седянка с учителите? - картинка 1

С разходи от хазната Кунева прави „лъскав“ събор, върви народе възродени

Българската Маргарет Тачър и екипът й са решили да ознаменуват с голям столичен събор митичното начало на реформата в образованието.

Първо нека дам ясното за събитието. По същество, съсредоточете се, че държавната хазна заминава бясно с триста като ново луксозно Ауди към Слънчака. 14 хил. учители ще напълнят зала „Арена Армеец“ на 19 юни. Те ще бъдат в ролята на делегати. Те са избраните да се срещнат с Меглена Кунева от над 80 хиляди (колкото са горе-долу българските учители). Това е звезден миг, истински триумф на любовта, може би е редно да го превърнем в национален празник.

В действителност делегати..какво!? – НЯМА. На събитието, което не е концерт на Пайнер, за да напълни залата...ще присъстват главно директори+ бонус един-двама, посочени пак от директорите. Идилия, просветата цъфти като божури през зимата. Божурите не цъфтят ли през студените дни? Прощавайте, моя грешка..

Нека се върнем към същността на столичната седянка, предполагам не си падате по лирически отклонения, психически също. Целта на събитието е..цитирам..“преподавателите да се обединят около новите неща в училищния закон, който влиза в сила от 1 август“. Алелуя, Куни. Истинско народно обединение. Заря ще има ли? Поне като прахосваме парички за безсмислен пиар, нещата да бъдат изпипани като на Великден..ебаси.

Самият закон реално бе подложен на обществено обсъждане, или поне така казаха. „Обед(и)няването“ на преподавателите около всичко ново в училищния закон, някак не става с шоу програма в голямата зала. Може би трябваше да поканят редица изпълнители, поне хората да се забавляват.

Вместо това, в Арената г-жа Кунева ще изнесе една безсмислена реч, след нея ще се изредят още политици и експерти, а преподавателите ще чуват само „Бля-бля-бля“. Не искам да си представям колко ще им бъде скучно.

Предполагам, че всички тръпнат като чистачка на летището, да зърнат дядо Борисов. Да им разкаже някоя приказка, отново да ги омае, да изтъкне милата си майка, която е била начална учителка. Все пак премиерът е закърмен с просвета и филия с мас.

Пиар мероприятието ще струва няколко милиона от хазната. Докато за децата годишно се отделят смешни пари за храна в училище, защо пък да не го раздаваме ларж! Ларж управляващи, пари бол за тоалетна хартия. Бърсането е важно, факт.

Чиста проба флирт с преподавателите. Нима Кунева ще успее да изкриви ситуацията и ще покаже как зад гърба й стоят всички преподаватели? Ще й ръкопляскат, ще е истинска бразилска фиеста. Стига, моля.

Транспортът, нощувката (поне една), храната, организацията, рекламата, пиарските поръчки, наемът на залата….Можете ли да си направите една груба сметка за минимум 2 милиона лева. Направете си, пък върви бедни български народе възродени!

Черешовото топче на реформата ще гръмне! Силно и скъпо ;)

 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове