Антикорупционната комисия не откри злоупотреби при апартаментите на властта

Антикорупционната комисия не откри злоупотреби при апартаментите на властта - картинка 1

Сигналът срещу Лозан Панов ще бъде изпратен в ИВСС

Без никаква изненада Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) не откри нарушения в имотните сделки на властта, довели до редица оставки в правителството и сред висшия ешелон на управляващата партия ГЕРБ. КПКОНПИ е публикувала поредица от свои решения, в това число за бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, чийто имотен казус даде началото на т.нар. Апартаментгейт, пише Клуб Z. И от тях става ясно, че: всичко е точно.

Публикувани са решенията по проверките за конфликт на интереси, по които КПКОНПИ бе сезирана, за Цветанов, както и за председателя на комисията по култура в Народното събрание Вежди Рашидов, за подалата оставка като правосъден министър Цецка Цачвева, за бившата вече зам.-министърка на спорта Ваня Колева, за „колегата“ й от енергийното министерство Красимир Първанов, за министъра на туризма Николина Ангелкова, както и за председателя на ВКС Лозан Панов. 

 

"НЕ УСТАНОВЯВА конфликт на интереси по отношение на Цветан Генчев Цветанов", отсича КПКОНПИ по адрес на бившия втори в ГЕРБ.

 

В случая с Лозан Панов, КПКОНПИ препраща подадените срещу него сигнали за проверка от Инспектората към Висшия съдебен съвет. От комисията на Пламен Георгиев са изпратили и препис от решението си за председателя на ВКС на Софийска градска прокуратура, "с оглед преценка за реализиране на правомощията по чл.76, ал.2 от ЗПКОНПИ". С други думи - прокурорът може да подаде протест до съда в едномесечен срок от съобщаването на решението, с което се установява липсата на конфликт на интереси. 

Прекратени са производствата срещу червените депутати Крум Зарков и Валери Жаблянов, срещу вече евродепутатката Елена Йончева, както и срещу съпредседателя на Обединени патриоти и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове