#Апартаментгейт: И шефът на Спецсъда Георги Ушев с имоти на смешни цени в Банкя

#Апартаментгейт: И шефът на Спецсъда Георги Ушев с имоти на смешни цени в Банкя - картинка 1

Освен това в декларацията на Георги Ушев липсва малка жилищна сграда от 19 кв. м., която липсва и във вписването в Имотния регистър

Два парцела в Банкя по 12 евро на кв. м. е закупил шефът на Специализирания наказателен съд Георги Ушев през 2017 г., пише сайтът за разследваща журналистика "Биволь". Имотите са урегулирани за ниско строителство, в центъра на Банкя. Справка в сайтовете за продажба на имоти показва, че УПИ в Банкя много трудно може да се намери на цена под 50 евро.

Освен това в декларацията на Георги Ушев липсва малка жилищна сграда от 19 кв. м., която впрочем липсва и във вписването в Имотния регистър.

Апартаментгейт:  И шефът на спецсъда Георги Ушев с имоти на смешни цени в Банкя
 
Апартаментгейт:  И шефът на спецсъда Георги Ушев с имоти на смешни цени в Банкя
Както се вижда в Кадастъра и в сателитните карти, парцелите са съседни, като единият от тях е с лице към ул. Стефан Стамболов. В съседство има луксозна къща с басейн, която обаче липсва в Кадастралната карта.

Преди няколко дни Георги Ушев коментира по бТВ темата с Апартаментгейт така: “Няма как да коментирам “Апартаментгейт”, тъй като няма как аз да извършвам такива проверки. Не знам детайлите по тези случаи. Нека да изчакаме да завършат проверките. Нито средствата, нито апартаментите на колегите мога да коментирам”

 

Излиза обаче, че самият Ушев трябва да бъде проверен за тези сделки на невъзможни за Банкя цени.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове