Аптечка SOS, когато сме на път

Аптечка SOS, когато сме на път - картинка 1

С какви хомеопатични лекарства да я заредим - Новите родители препоръчват

Отпуската предстои. Разместили сте графика на дежурства в службата, детската градина е със сборни групи и е време да спестите на малчугана поне седмица от тези преживявания. Таткото и той е подредил плановете си. Остава само да стегнете куфарите. Семейството ще прекара далеч от града дълго чаканите 10 дни за почивка.

На път

Предстоят 6-8 часа преход до желана дестинация. Пътуването в жегата е тегаво. Пускате, спирате климатика, местите сенниците ту от ляво, ту от дясно на прозореца, за да не „препечете“ децата на задната седалка. Спирате на всеки 2 часа, за да се раздвижат, да пият вода и да похапнат. Преобличате изпотени тениски и мокри гащи.

Резултатът често е един. Ако не още вечерта, то на другия ден малкото вдига температура, свива го коремче, започва да повръща или неудържимо дриска.

Понякога се случва и с двете деца едновременно. Друг път точно едно се пооправи, другото ляга болно. В най-лошия случаи боледуването продължава около 7 дни. Децата оздравяват напълно и са готови за плаж, ден-два преди края на отпуската. Може малко да ускорите процеса, ако сте подготвени.

Ако вече имате опит

И сте го преживели, знаете, че е важно да вземете мерки, когато ще бъдете далеч от вашия личен лекар, болница и дори аптека.

За да не се чувствате напълно безпомощни, подредете походната аптеката с хомеопатични лекарства за най-честите състояния – претопляне, рязко повишаване на температурата, повръщане, диария и ухапване от жилещи и пълзящи насекоми. Какво да сложите в нея, вижте тук.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове