Арабските държави: "Хизбула" са терористи!

Дори предприеха различни мерки срещу терористичната организация

5/Монархиите от Персийския залив обявиха ливанската групировка „Хизбула” за терористична организация, съобщават световни агенции.

Това е последният ход на монархиите срещу организацията, която подкрепя сирийската правителствена армия срещу бунтовниците.

Шестте държави от Съвета за сътрудничество в Персийския залив включиха „Хизбула” в списък с терористични организации заради враждебни действия на милицията, която вербува млади хора от Персийския залив за извършване на терористични актове”.

Саудитска Арабия налага периодично санкции на фирми или лица, свързани с "Хизбула" и след това решение се очаква тази дейност да се засили.

Държавите предприеха редица мерки срещу „Хизбула”, откакто миналият месец Саудитска Арабия спря програма за Бейрут. Тя е свързана с отпускане на 3 милиарда долара помощ на Ливан да закупи френско оръжие.

Вчера, водачът на терористичната организация заяви в телевизионно обръщение, че "Ливан е бил тласнат от Саудитска Арабия в нова фаза на политически конфликт след решението на кралството да спре помощта за ливанската армия, но страната не е на ръба на гражданска война". Освен това, той обвини Саудитска Арабия, че се стреми към конфликт между сунити и шиити в Близкия Изток и че направлява бомбените атентати в Ливан.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове