/ОБНОВЕНА/ Арестуваха и мъжа с бялото яке от летището в Брюксел

/ОБНОВЕНА/ Арестуваха и мъжа с бялото яке от летището в Брюксел - картинка 1
/ОБНОВЕНА/ Арестуваха и мъжа с бялото яке от летището в Брюксел - картинка 2

Мохамед Абрини беше издирван и във връзка с извършените през ноември в Париж терористични нападения

Няколко ареста са били извършени днес в Брюксел в рамките на разследването на атентатите от 22 март на летище Завентем и на метростанция Малбек, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на белгийската федерална прокуратура, цитирани от БТА.

По-рано днес белгийските власти задържаха мъжът с бялото яке и шапката, който успя да избяга от летището в Брюксел след атентатите там на 22 март. 

BBC
Снимка: BBC

Мохамед Абрини, 31-годишен белгиец, беше издирван и във връзка с извършените през ноември в Париж нападения на "Ислямска държава", съобщава белгийската обществена телевизия Ве Ер Те, цитирана от световните агенции.
Абрини бе в списъка с най-издирваните лица в Европа, откакто бе заснет от охранителна камера да се движи в кола със Салах Абдеслам, два дни преди нападенията от 13 ноември.
Абдеслам бе арестуван в Брюксел преди две седмици. Той е главният жив заподозрян в извършването на парижките атентати.
Според белгийската телевизия Абрини е и

"човекът с шапката", заснет заедно с двамата атентатори-камикадзе

от камерите за наблюдение на летище Завентем в Брюксел и обявен за издирване след атентатите от 22 март в белгийската столица, предадоха световните агенции.

Задържаният е 31 годишен белгийски гражданин и досега успяваше да се укрива, макар че разследващите разпространиха не само снимки, но и видео с пътя му на оттегляне от местопрестъплението.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове