Арестуваха шефа на ДАИ

Арестуваха шефа на ДАИ - картинка 1

Причината: подкупи и фалшиви книжки

Шефът на Агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ) Цветелин Цветанов беше арестуван заради подозрения в корупция в специализирана акция на ДАНС, ГДБОП и прокуратурата, съобщава "Нова ТВ".

Акцията се извършва на територията на София, Враца и Видин. Разследват се сигнали за изнудване на превозвачески фирми, взимане на подкупи за издаване на превозвачески лицензи и фалшифициране на протоколи от шофьорски изпити и издаване на фалшиви книжки.

Освен Цветелин Цветанов са арестувани и трима служители във Враца, трима - във Видин и осем - в София. Арести се очакват и във Варна и Габрово.

От министерството на транспорта потвърдиха, че екипи на ГДБОП и ДАНС са в автомобилната администрация и етажът в сградата на министерството е отцепен от полицията.

Преди да оглави „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов беше директор на нейното поделение в Плевен до 2009 г., а след това на общинското предприятие „Инжстрой” до миналата година. Член е на ГЕРБ. Едно от първите неща, които направи след като застана начело на агенцията, беше да започне борба с корупцията при шофьорски изпити, съобщава в-к "24 часа".

 

 

 

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове