Арестуваха Владимир Каролев за нарушаване на 14-дневна карантина след посещение в Лондон

Арестуваха Владимир Каролев за нарушаване на 14-дневна карантина след посещение в Лондон - картинка 1

Пътувал на 11 март, а задължителната карантина е въведена на 17-ти. "Ще съдя държавата в Страсбург. За съжаление данъкоплатците ще платят", пише той

Полицаи от Разлог са задържали за 24 часа икономиста и бивш общински съветник от НДСВ в София Владимир Каролев. Новината съобщи самият той в своя фейсбук профил.

Каролев е трябвало да спазва 14-дневна карантина в София, след като се е завърнал от Лондон. Той обаче е нарушил заповедта за напускане на столицата без уважителна причина и преди два дни е тръгнал за Разлог. Бизнесменът сам се похвали, че е успял да излезе от столицата по обиколен маршрут.

 

Каролев е бил в Лондон на 11 март, което се потвърждава от негов пост във фейсбук:

Справка в заповедите на министър Кирил Ананиев за мерките в извънредното положение заради коронавируса показва, че задължителна карантина за завръщащите се от Великобритания е въведена на 17 март. Нямаме информация кога Каролев се е прибрал от Острова. Ако е преди това - карантината бе препоръчителна и доброволна. 

Малко по-рано днес той разказа, че двама "издирвачи от МВР СДВР" са го търсили в двата му офиса в София, а след това е получил телефонно обаждане, с което го канят да се яви на среща с началника на издирването към СДВР. 

 

Няколко часа по-късно Каролев отново писа в социалната мрежа:

"Няма шега. Политическата простотия реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР резултира в задържането ми за 24 часа в РУ Разлог."

Че Каролев е задържан потвърди и лично главният прокурор Иван Гешев пред "24 часа"

 

"Подходът на прокуратурата е един и същ към всички, които нарушават закона, независимо дали става дума за жител на циганската махала или за г-н Каролев. Само така ще опровергаем мнението на хората, че правилата и санкциите са само за бедните. В тази пандемия публичните личности трябва да дават пример. Добър пример."

Самият Каролев твърди, че не е нарушил разпоредбата и че ще търси правата си в съда.

 

"Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите. И не, не се жалвам, че ме задържат. Здравият разум ще победи здравите сили."

Клуб Z цитира свой източник, близък до Каролев, който обяснява, че една от компаниите му е регистрирана в Разлог и именно затова той е пътувал до града. Бил задържан пък, защото не спазвал правилото да се прибира всяка вечер в София, но според източника той всъщност го е правил.
/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове