Асад обеща „пълна амнистия“ на бойците, които предадат оръжията си

Асад обеща „пълна амнистия“ на бойците, които предадат оръжията си - картинка 1

Той е определил временното прекратяване на военните действия

7/ Сирийският президент Башар Асад днес обеща да направи необходимото за спазването на примирието и предложи „пълна амнистия“ на опозиционните сили, които се откажат от оръжията си, предаде Aгенция Фокус.


„Ще изпълним своята част от споразумението“, посочил е президентът в интервю за германската медия ARD. „Въздържахме се отговаряме да огъня, за да дадем шанс на споразумението. Можем да направим това, но в крайна сметка всичко си има граници. Примирието зависи и от другата страна“, заявил е още Асад.


Той е определил временното прекратяване на военните действия като „искрица надежда“ и е предложил амнистия на бойците, които се съгласят да предадат оръжията си. „Най-важното за мен е това, че по закон и конституция гражданите нямат право да използват картечници и да нараняват други хора. Това е единственото, което искаме. Не искаме нищо повече. Както казах, ще им дадем пълна амнистия“, подчертал е сирийският президент.


Асад е определил ситуацията в страната си като „хуманитарна катастрофа“, но е отрекъл, че армията прекъсва достъпа до храна и медицински доставки на контролираните от опозиционните сили градове. „Как бихме могли да ги лишим от храна, а от оръжия - не“, запитал е той.

/30

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове