Астрофизиците потвърдиха: Светът е просто една съвършена холограма

Астрофизиците потвърдиха: Светът е просто една съвършена холограма - картинка 1

Изследователи от университета в Саутхемптън в сътрудничество с колеги от Канада и Италия твърдят, че нашият свят не е нищо повече от сложна холограма. Заключението е направено от група астрофизици, които разглеждали разминаванията в космическия фон и сиянието след големия взрив.Според тях нашият…

Изследователи от университета в Саутхемптън в сътрудничество с колеги от Канада и Италия твърдят, че нашият свят не е нищо повече от сложна холограма. Заключението е направено от група астрофизици, които разглеждали разминаванията в космическия фон и сиянието след големия взрив.

Според тях 

нашият свят може да е една върховна илюзия и дори са готови да покажат доказателства, както и твърдения, че съществува холограмна вселена.  

via GIPHY

Същата идея се появява за първи път през 90-те години на миналия век, когато учени за първи път изказват подозрението, че нашата 3D реалност се позиционира на 2D равнина и притежава граници.

Костас Скендерис е професор по математически науки в университета в Саутхемптън и твърди, че всичко видяно, чуто и почувствано се случва в три измерения, докато усещането за времето произлиза в плоска двуизмерна равнина.

Ето защо идеята за 3-измерна холограма върху 2-измерна равнина е най-близка до представата за света.

Най-близкото сравнение е със зрител, който гледа 3D филм в киното, забелязва дълбочината на картината, може да определи разстоянието, но самият филм се прожектира върху 2-измерна повърхност.

От философска гледна точка подобен възглед за Вселената може да има и някои неочаквани ефекти.

via GIPHY

Точно както във филма "Матрицата", ако вярваме, че целият ни свят е холограма и зависи от възприятията ни, значи нищо в него не може наистина да ни нарани. Само трябва истински, ама много истински да го вярваме.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове