Атака по президента, отстрелване на Божков - защо точно сега?

Атака по президента, отстрелване на Божков - защо точно сега? - картинка 1

Дали вятърът духа от Запад или от Изток, скоро ще разберем

Нощта роди из мъртва утроба вековната злоба на роба. Той нахлупи каскет и започна да раздава великата шаячна правда. Никой с цилиндър, бомбе, ушанка или рапърска шапка, не е в безопасност. За гологлавите да не говорим.

Няма никакво съмнение, че новият главен прокурор е "смъртоносно оръжие" във войната на Борисов с Радев. Нито че крайната цел е импийчмънт. Това, което не е съвсем ясно на страничния наблюдател, е дали Русия и БСП, които избраха сегашния държавен глава с активното бездействие на ГЕРБ, също са го прежалили. В такъв случай Радев е останал сам юнак на коня. Само чудо може да го спаси.Никак не е случаен въпросът за държавната измяна, който Гешев зададе на Конституционния съд, и на който доста инертната иначе институция светкавично прие да отговори. Нали не мислите, че главпрокурорът пита случайно? Или пък че конституционните съдии наистина се съгласиха да тълкуват казуса в рамките на един работен ден?

Всичко е предварително нагласено. Включително СРС-то с опита за укриване на информация от КОНПИ за пиарското минало на първата дама. Отсрелването на Божков точно сега също е част от сценария - най-малкото за да бъде пакетиран Радев като престъпник. Или за да му "умрат спонсорите"?

Най-озадачаващото в цялата иначе доста банална и по балкански брутална борба за власт, е таймингът. Защо сега е важно. Но още по-важно е - защо толкова бързат? И бързат от миналото лято - откакто Гешев "се прежали" и реши да участва в "калните борби" за главен прокурор. И откакто Цацаров сдаде предсрочно. И най-вече откакто Радев не подписа указа на Гешев от първия път. Зад всичко това има нещо по-голямо от честолюбието, интересите и амбициите на родните политици. Те явно тичат срещу силен вятър с надеждата да го изпреварят. И така сами се натикват в окото на бурята. Сигурно нямат друг избор - алтернативата е още по-неприемлива. Най-вероятно става дума за политическото, а на няКОЙ - и за физическото оцеляване.

Дали вятърът духа от Запад или от Изток, скоро ще разберем. Нищо чудно да е съгласуван. Да правиш лупинги и в двете посоки българските политици все още смятат за висш пилотаж. Но от два стола все някога се сяда на земята.

Въпросът е кой ще седне в опразнения стол. Или столове?

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Блогове