Атанас Атанасов: Чрез Гергов Борисов търси влияние в опозицията

Атанас Атанасов: Чрез Гергов Борисов търси влияние в опозицията - картинка 1

Премиерът "с чужда пита помен прави", твърди лидерът на ДСБ

Чрез сделката за "Дупката" във Варна с Георги Гергов Борисов търси влияние в опозицията. Има опити за формиране на широка коалиция ГЕРБ – БСП. Това коментира председателят на "Демократи за силна България" (ДСБ) ген. Атанас Атанасов в ефира на Би Ти Ви.

"Институциите са напълно обезличени. Случаят показва едноличен режим. Докладът за отпускането на 43.2 млн. лв. от правителството на община Варна е подписан от финансовия министър, но нищо не пише в мотивите - там няма план и не се знае какво ще се случва на това място", каза Атанасов.

По думите му отделените средства ще отидат при Гергов, но когато се наложи ремонт – отново няма да има средства, пише Дневник.

"Това е подарък - Борисов си купува влияние в опозицията, там половината искат коалиция с ГЕРБ. Опитват да вървят в посока за широка коалиция. Премиерът "с чужда пита помен прави", е мнението на председателя на ДСБ. Той акцентира, че цена от над 7 хил. евро не съществува на пазара.

Той отбеляза, че правителството е "пробутало" решението за сделката на 10 октомври, когато общественото внимание е било ангажирано около убийството в Русе. Според Атанасов това е огледало на днешното състояние на държавата.

На 5 октомври варненският общински съвет упълномощи кмета на града Иван Портних (ГЕРБ) да плати 43 млн. лв. на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, за да купи от него т.нар. Дупка в центъра на града. Тя представлява нереализиран строеж на търговски център, започнат още през 1986 г., а по-късно станал собственост на Гергов.

По думите на главния архитект Виктор Бузев, след като стане общинска собственост, теренът на т.нар. Дупка трябва да се превърне в площад над подземен паркинг на четири нива с паметник на братята Кирил и Методий и техните ученици. На 10 октомври правителството отпусна 43.2 млн. лв. на общината за извършването на сделката. Мотивът, с който са отпуснати парите, е "разрешаване на инфраструктурен проблем в централната градска част на Варна".

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове