Атанасов: На златните кюлчета от снимките в премиерската спалня стои ликът на Борисов

Атанасов: На златните кюлчета от снимките в премиерската спалня стои ликът на Борисов - картинка 1

"Един добре информиран източник на площада ми го каза - на когото имам доверие"

На обратната страна на златните кюлчета от снимките от премиерската спалня стои ликът на Бойко Борисов. Тези кюлчета са лимитирана версия и министър-председателят ги раздава на "приближени" - "ей така - да има добър спомен от него".

 

С такова сензационно твърдение за митичните кюлчета излезе днес съпредседателят на "Демократична България" и лидер на ДСБ Атанас Атанасов в интервю за бТВ. Атанасов категорично отказа да назове източника на тази информация, но на няколко пъти отговори, че "информацията ми е 100-процентова". "Не се шегувам с това нещо". 

"Един добре информиран източник на площада ми го каза - на когото имам доверие" - повдигна малко завесата на източника.

След многократни опити от страна на водещия да разбере повече за твърдението на Атанасов и информатора му, лидерът на ДСБ заяви, че информацията му е "от хора, които са получили такива неща".

 

Повече не каза. Ето какво конкретно твърди Атанасов:

"Запознати твърдят, че на обратната страна на кюлчетата злато е изографисана физиономията на Борисов". "Информацията ми е 100-процентова, не се шегувам с това нещо. Ама да провери прокуратурата! Да вземе да ги изземе тези кюлчета. - Кой ги произвежда, кой ги плаща, кой на кого ги подарява и какво има върху тях. Информацията ми е от хора, които са получили такива неща". "Един добре информиран източник на площада ми го каза, г-н (Антон) Хекимян - на когото имам доверие". "Това е лимитирана серия - раздадена на определен кръг приближени на премиера. Ей така - да има добър спомен от него".

Както е известно, въпросните снимки се появиха това лято, а подателят им е анонимен. Кюлчетата, както и пачки с евро, са позиционирани в шкафче в премиерската спалня. Тогава премиерът коментира, че това е инсценировка и активно мероприятие, а прокуратурата обяви, че ще проверява достоверността на снимките, както кой е снимал в покоите на Борисов в правителствената резиденция в "Бояна". Към момента от държавното обвинение не са съобщавали за хода на проверката. 

 

Днес лидерът на ДСБ заяви, че в партията му правели собствено разследване - за "70 корупционни сделки" при управлението на Борисов.

Преди сам да обяви информацията си за кюлчетата, Атанасов коментира актуалната политическа ситуация в условията на пандемия. По думите му Борисов се страхува от предсрочни избори, ако обяви по-строги мерки в борбата с коронавируса.

"Пряко удари здравната сигурност на страната, не смее да въведе тежки ограничителни мерки", заяви съпредседателят на ДБ. И допълни:

"Взимаш решения на политическо ниво а не някакъв щаб, който да е буфер между теб и обществото."

"Важно е да има доверие между тези, които взимат решения и тези които ги изпълняват. Това доверие го няма. Борисов затова се крие - излиза само да каже какви пари дава.  Борисов се страхува от това, че му е нисък рейтингът и се опитва да се огражда от бушини", заяви още.

Атанасов също разкритикува проектобюджета за следващата година. Наливали се пари в публичния сектор - "да си купува доверието на чиновниците, които е назначил там".

 

Посочи още, че кризата е заплаха за националната сигурност и попита къде са институциите. Защо президентът не свиква КСНС и къде е съветът по сигурността към министър-председателя.

"Президентът и премиерът не са събрани, за да се обичат. Тяхната работа е да се грижат за сигурността", заяви още Атанасов в отговор на въпрос за обтегнатите отношения между Румен Радев и Бойко Борисов.

Коментира и представения план на България за възстановяване, според който страната получава милиарди, като ги разпределя за различни проекти. така: "Борисов затова стиска властта - едни пари да дойдат от Европа и да ги пусне в обръча от фирми, които после връщат онези пари, които ги видяхме в чекмеджетата".

Съпредседателят на ДБ бе попитан и за партньорство с формациите на Мая Манолова, Слави Трифонов, Отровното трио, които се обединиха преди седмица в мрежа за наблюдение на изборния процес - техни представители ще следят за честността на вота. От ДБ тогава изпратиха своето становище относно това как трябва да се произвеждат изборите у нас, но не участваха в срещата. 

Днес Атанасов заяви, че всички формации извън парламента трябва да си помагат в следенето за честността на вота.

 

Но на въпрос би ли си партнирала ДБ вътре в парламента с Манолова и Трифонов, заяви, е всичко е възможно - стига програмата на дясната коалиция да бъде припозната от тях.

"Рибата е в морето да я слагаме в тигана. ДБ ще претендира за мандат за управление и който подкрепи нашата програма - тогава"заяви.

"Да, да - може. Разбира се че е възможно", посочи в отговор на въпрос за партньорство с "Изправи се.БГ" и "Има такъв народ".

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове