Авария в „Арсенал”, има един загинал

Авария в „Арсенал”, има един загинал - картинка 1

Загиналият е 27-годишният Цеко Василев от с.Ошаново. Тежко пострадал е 45-годишният Красимир Желев от Казанлък

Млад мъж загина, а друг е обгорял тежко в оръжейния  "Арсенал". Инцидентът е станал при производство на заготовки за димни гранати.

Загиналият е 27-годишният Цеко Василев от с.Ошаново. Той е с две години стаж в завода. Тежко пострадал е 45-годишният Красимир Желев от Казанлък. Той от 10 години е в „Арсенал”, бил е и награждаван за работата си.

И двамата работници са подписали инструкции за безопасност преди пожара в цеха. 

Две са версиите за случилото се – човешка грешка и техническа неизправност. Към 10 ч. тази сутрин двамата работници влизат в помещение с работещ смесител за димни смеси в цех 130 на казанлъшката оръжейна. Машината е с външно управление и трябва да работи при затворени врати.

„По непонятни за нас причини двамата работници се озовават вътре с работещ миксер. В тоз момент, случвали се нещо в самия миксер той се възпламенява”, обясни директорът на завода Николай Ибушев.

Арсенал” е най-големият работодател в областта с близо 11 000 служители. Под сурдинка работниците признават, че се страхуват: „Всичкото е борба за хляб, това всичко го правим за семейството, не за друго нищо”.

Загиналият мъж оставя съпруга и момиче на една година. Докато докторите се борят за живота на Красимир Желев, съпругата му изкара цялата си смяна. В същото предприятие.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове