Авторът на хакерската атака проговори: Бил руснак, женен за българка, а течът - от 11 години

Авторът на хакерската атака проговори: Бил руснак, женен за българка, а течът - от 11 години - картинка 1

"С радост ще разкрия подробности за този пробив, така че вашето корумпирано правителство да не лъже аудиторията ви"

Авторът на хакерската атака в системата на НАП проговори в мейл за мотивите и самоличността си.

В нов имейл, изпратен по думите му до Нова тв, bTV и "Капитал", той разказва, че е руснак, женен за българка. И двете писма - от вчера и от днес - обаче са написани на английски.

"Родителите на съпругата ми живеят в България и със собствените си очи съм виждал колко прецакана е държавата ви", пише човекът, изпратил новото си съобщение от различен от първия имейл адрес и цитиран от Нова тв.

"С радост ще разкрия подробности за този пробив, така че вашето корумпирано правителство да не лъже аудиторията ви", пише хакерът.

„Този теч се случва от 11 години насам. Ако корумпираното ви правителство разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация”, обяснява той.

Отговорът изобилства с презрително отношение към българските институции:

„Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината. Ако това се случи, аз лично ще кача информацията в руски и български торент тракери, така че всеки ще може да я свали свободно. Ако медиите, с които влизам в контакт, публикуват невярна информация, ще разкрия още две порции данни – отново от Министерството на финансите”, допълва авторът. От писмото става ясно, че въпросните данни съдържат финансови данни за тези медии.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове