"Аз съм неговите ръце. Той е моите очи"

"Аз съм неговите ръце. Той е моите очи" - картинка 1

Как един сляп мъж с помощта на приятелят си без ръце успяват да посадят над 10 000 дръвчета

Двама мъже, 10 000 дръвчера, 12 години.

Това е история за двама ощетени от живота приятели, можещи всичко. Цзя Хаикс и Цзя Венци - единият е сляп с едното си око по рождение, като загубва другото през 2000-та година при инцидент в тогавашната му работа. Другият губи двете си ръце още в детството си, на 3 годишна възраст . Но това не изглежда да е пречка за тях и за 12 години те успяват да посадят над 10 000 дръвчета.

Само двамата, без помощта на никой друг.

Трудно е, но не е и невъзможно, желанието им е достатъчно и успяват да надминат очакванията на всеки.

Мъжете се запознават преди години когато и двамата си търсят работа. Хаикс си припомня деня, в който неговият син пожелал да хапне портокали, но семейството му нямало възможност да си позволи този "лукс". Можете ли дори и да си представите?

И тогава Цзя решава, че няма да продължава просто да си седи, а ще се заеме с нещо.

Целта на мъжете била да защитят местните села от наводнения. Те наели участъка по протежение на реката и всяка сутрин, в 7 часа двамата тръгвали на работа нарамили лопати и железни пръти. И понеже нямали пари за закупуването на млади дръвчета за посаждане, те си ги набавяли от другите дръвчета. Дори и да Ви се струва лесно, за тях това било голямо изпитание, на което се подлагали всеки ден. Благодарение на техният упорит труд са се появили над 10 000 дръвчета, които са дом на стотици птици

Споделят, че макар и скромно живеещи, сърцата им са пълни с благодарност и щастие. Колко от нас можем да кажем същото?

Това е история не просто за засаждането на голям брой дръвчета, тя олицетворява добротата у хората, борбата, която всеки един от нас води сам със себе си. Както гласи стара поговорка: "Човек е живял напразно, ако не е засадил поне едно дърво през живота си". А Вие колко засадихте тази година? :) 

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове