Балон на гумата? Сменете я веднага /ВИДЕО/

Балон на гумата? Сменете я веднага /ВИДЕО/ - картинка 1

Вижте това видео

Когато не сте особено внимателни или просто карате често по "прекрасните" български пътища, един от най-потърпевшите компоненти на автомобила е гумата. Тя страда от всяка дупка, както и всеки път, когато не сте много прецизни с паркирането и я срещате с острия бордюр.

Възможно е при такъв случай да се появи издутина в страничната част на гумата, която няма контакт с настилката. Този балон може да е малък или по-голям и е възможно да не Ви се стори голяма работа и да отложите смяната на гумата за след ден-два.

Ами - не го правете! Ама в никакъв случай! Авторът на това видео показва защо. Изключително важно за гумата е да е в оригиналната си конструкция и форма и всяко такова изменение води до образуване на много по-слаба точка.

Доказателството идва, когато снимащият вкарва повече въздух. Само след няколко секунди гумата просто се предава и се сцепва точно на мястото, където е издутината. Ще кажете - кой помпа гумите, когато е в движение. Естествено, че никой, но този малък опит би трябвало да е достатъчен сигнал, че тази гума е опасна, докато карате.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Следващите парламентарни избори ще са:

През септември 2018 г.

33.33%

След 4 години.

23.81%

Все тая, брат!

23.81%

Преди края на тази година.

19.05%

Блогове