Бетонирайте го това Черноморие и без друго съсипахте цялата държава!

Клета майка се задръсти с поредната простотия на депутатите

4/Скъпи читатели, депутатите все не успяват да чуят гражданите и да разберат техните искания.

Случайно, нарочно, просто оставаме изумени от глупостта им.

Госпожите и господата народни представители приеха вчера на второ четене промените в Закона за Черноморското ни крайбрежие.

Да, същото Черноморие. Това бетонираното, където Ви е страх да отидете на почивка.

Може да търсите спокойствие, но ще го получите в друг живот. Може да искате да си отдъхнете и да си починете, но ще релаксирате друг път.

Бетонова джунгла ще продължи своето разрастване. Ще се лее цимент, ще се издигат  1000 етажни хотели, ще Ви е много приятно..

Не Ви  харесва ли? Оставаше и да Ви  харесва..

Според първоначалното предложение се забрани и нощуването на плажа. Човек може да остане да нощува за една нощ, но ако остане по-дълго ще се приема за къмпингуване. Ще отнася солидни глоби. Малко си пълнят гушите. Милеят за още. Пари, пари, пари..друго в главата нямат. Власт, алчност, арогантност- това са депутатчетата, които си избираме.

Виновни сме си, виновни сме, защото всеки път пращаме едни и същи муцуни, от тези противните. Готови ли сте да извадите между 1000 и 10 000 лв. да си платите глобата? Бъдете готови..

Депутатите все пак са свикнали да нощуват минимум в 5 звездни хотели и то далеч от българското Черноморие.

Луксът ги блазни, далеч са от природата. Дреме им, че Вие обичате спокойствието и отивате да се насладите на малко останалите безлюдни и незастроени плажове.

Скъпи народни изедници, вземете ни и нас на почивка в Дубай, Бали и Сейшелите.

Може и ние да се откажем от родното море. Може да ни хареса да пием 100 годишно уиски, да хапваме омари и да се замеряме с  хайвер.

Андрешко (Андрей Георгиев), предполагам, че ти спокойно можеш да извадиш колосалната сума и да платиш глобата, нали?

От окончателно приетия законопроект отпада единствено частта, в която изрично се посочват колко са глобите, защото в сега действащия закон те вече са описани и няма нужда от ненужно дублиране. Така просто къмпингуването и паркирането се добавят към нарушенията, за които са досега са важели тези парични санкции.

Намерихте време да си резервирате луксозните почивки, а не намерихте време да разрешите проблема със заменките на гори и земеделски земи по черноморското крайбрежие, независимо от решението на Европейската комисия.

Не намерихте време да разрешите проблемите със продажбата на дюни, нали? Над 80% от дюните извън плажовете и около 30 % от дюните в тях са частна собственост и са планирани за застрояване. Но намерихте време и воля да защитите тези незаконни собственици от погледа на гражданите - ограничаването на паркирането ще доведе до ограничаване на достъпа до тези имоти и съответно случайният контрол какво се случва в заменените или закупени дюни и плажове, каквито са тези край Камчия, Шкорпиловци, Несебър, Шабла, Карадере, Градина, Златна рибка, Помория, Ропотамо, Алепу и други.

Бетонът по българското Черноморие се забърква в една невъобразима машинария, съставена от необозрими, противоречиви, биещи се едни в други закони, наредби, подзаконови актове, разрешения, планове, заварени положения, съдебни решения и административни мерки, сътворявани и изпълнявани от куп компетентни и некомпетентни, отговорни и безотговорни министерства, инспекции, инстанции и контролни органи на най-различни равнища.

Да ни е честито!

Може би на Орлов мост ще почивате сякаш сте на родното черноморие. Асвалт. Мръсна вода. Лудница.

Идилия българска.

Бетонирайте го това  Черноморие и без друго съсипахте цялата държава!

 

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове