Без изненади: Вотът не мина

Без изненади: Вотът не мина - картинка 1
Снимка: БГНЕС

„За” бяха 80 народни представители, „против” бяха 130 и 5-ма се въздържаха.

8/ Вотът на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провал в сферата на здравеопазването не успя, предава БГНЕС. „За” бяха 80 народни представители, „против” бяха 130 и 5-ма се въздържаха.

Вотът на недоверие не мина, тъй като за тази цел бяха нужни 121 гласа „за”, които опозицията не събра. Премиерът Бойко Борисов не присъстваше по време на гласуването на първия вот на недоверие към кабинета му, тъй като е в Брюксел.

Припомняме, че първият вот на недоверие към кабинета „Борисов” 2 беше внесен от парламентарните групи на Коалиция Лява България и на ДПС. Темата на вота бе провалът на правителството в здравната политика. Дебатите по вота минаха в пленарна зала преди два дни и бяха белязани от караници и размяна на остри реплики.

Опозицията поиска главата на здравния министър, той пък не пропусна възможност да й отвърне в подобаващ стил.

По време на финалното си изказване в НС Москов нарече депутатите от БСП Лява България „озъбени физиономии”, те пък му отвърнаха с „видимо неуравновесен”. За да изобрази оценката си за тях, Москов произнесе на четири езика "нула"- "нула, фу, зиро, нада". Поведението му предизвика паника и шум в залата, особено в редиците на лявата част на залата. Те скочиха на крака и се наложи Цецка Цачева да успокоява депутатите и оратора на трибуната. В отговор на реакцията на левите депутати

Москов нарече "плюнка" народния представител Таско Ерменков, като преди това си позволи да се обърне на "ти" към лидера на БСП Михаил Миков по въпроса за болницата във Видин.

Според министъра, Миков "нищо не разбира". Последва и реакция на Ерменков, който се приближи към трибуната, където бе Москов и го попита на висок глас: "Къде се намираш?" Председателят на НС Цецка Цачева се намеси и предупреди всички, че ако не престанат, ще прекрати дебатите и ще насрочи вота за гласуване в събота. Вотът на недоверие бе внесен на 11 февруари. 69 народни представители се бяха подписали. Освен от БСП и ДПС, подписи под мотивите бяха сложили и двама независими депутати.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове