Безценните съвети на един пътешественик за безопасно пътуване - част четвърта

Безценните съвети на един пътешественик за безопасно пътуване - част четвърта - картинка 1
Безценните съвети на един пътешественик за безопасно пътуване - част четвърта - картинка 2

За да нямаме лоши спомени от пътуването си, нека се подготвим дори и за най-лошото

Продължаваме с безценните съвети и правила, които може да следвате, за да не стане някоя беля по време на път. Не е важно само доброто изкарване и самото пътуване, а и това да сте съвсем убедени в това, което се случва около вас, културата където отивате, обичаите, традициите и ... еми, да си го кажем - бандитите.

Преди да поемете към залеза, направете някоя друга справка.

Проверете кога, къде и как ще е най-безопасно. Коя част на града е най-сигурна, коя част на града е най-обезопасена, не само как вървят цените все пак. Има квартали, дори и най-скъпите, които не могат да се справят с престъпността. Когато комбинирате всички съвети заедно ще успеете да избегнете всяка една опасност, затова просто внимавайте.

Проверете как стои въпросът с нощувките, квартала, транспорта. Избегнете ако е необходимо най-опасният вид пътуване. И разбира се, попитайте местните жители за тези неща, те най-добре знаят.

Погрижете се за здравето си и застраховката си. Какво имаме в предвид. Бъдете сигурни, че имате здравна осигуровка. Дори и да сте на познато място не се знае какво може да се случи. Другата застраховка, която може да направите е на вещите си. Това е малко преувеличено и никой, който отива на море в Китен за 5 дни няма и да си помисли за това, но става въпрос и за пътуване извън границите на България. Но да, прави сте, ще го погледнем от гледна точка на по-скромно пътуващият човек. А ние, българите, като един пиещ и черпещ се народ, също добра застраховка ще бъде това да приберем една част от парите си някъде в багажа, особено когато излизаме вечер. Защото както се знаем, започнем ли да пием, спиране няма.

Та, като за началото на седмицата ви казвам Наздраве с искреното желание половината от вас да са на плажа или някъде другаде, но не и на работното място.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове