Безценните съвети на един пътешественик за безопасно пътуване - част седма

Безценните съвети на един пътешественик за безопасно пътуване - част седма - картинка 1
Винаги може да прибегнете до една такава тениска!

За да нямаме лоши спомени от пътуването си, нека се подготвим дори и за най-лошото

Обещахме ви, че скоро приключваме с това размотаване, тези съвети и започваме да ви показваме мъже и жени по бански. Не си го спомням точно така, сега ми изникна идеята, но не е лоша, нали? Ето, привлякохме ви вниманието.

Това са почти последните съвети, които ще ви дадем. Вече мисля, че сте готови за приключения неземни и толкова безопасни и обезопасени, че сякаш сте минали курс за самозащита, били сте полицай 20 години и след пенсия сте бил шеф на ЦРУ. Или нещо от сорта. 

Започваме. Бъдете сигурни, че знаете местният език или поне някой, доближаващ се до него. Или пък най-малкото английски език, който е универсален за навсякъде. Езикът на тялото винаги е бил до нас и ние спасявал. Сочене, показване, размахване на ръце и какво ли още не.

От къде можем да си поръчаме?

И все пак има места, на които не говорят английски. Погрижете се да имате винаги план Б за това как да се разбирате с местните жители. В хотелите и курортите винаги има някой, който говори английски език, все пак това е част от работата му. Но ако попаднете в някое местенце, което хич си нямат на идея от най-използваният език, то намерете някакъв алтернативен вариант.

Например като този?

Когато сте навън се старайте да се наслаждавате на света максимално без да се тормозите за безопасността си. Друго важно правило е да не бъдете суеверни, защото е напълно и съвсем излишно, пък по време на път е една приятна доза напрежение.

Изпуснали сте си автобуса, видели сте черна котка, самолетът ви закъснява, в хотела има нещо, което ви смущава. И ако смятате, че всичко е идеално и всичко върви тип топ и трябва да се случи нещо гадно, за да се балансират нещата, то може би сте прави. Вселената си има едни свои начини за всичко. Всяка нейна причина е логична. Ако се опитваме да и се мешаме и да я разбираме, то само ще се объркаме.

Късметът по време на път е илюзия и е само в главата ни. Нещата се случват с определена причина и вие не можете да промените това. Не бъдете суеверни, не прецаквайте ваканцията си. Така, че вместо да вярвате на аури, чакри, хороскопи и какво ли още не, числата 13, 666, 99, 100 .. ... ... то малко наблегнете на безопасността си, защото докато гледате звездите и смятате кой ден ще ви бъде успешен, точно тогава някой ще ви гепи парите. Дано не, де.

 Помнете ми думите - безопасно пътуване е приятно и запомнящо се пътуване.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове