Безценните съвети на един пътешественик за безопасно пътуване - част трета

Безценните съвети на един пътешественик за безопасно пътуване - част трета - картинка 1

За да нямаме лоши спомени от пътуването си, нека се подготвим дори и за най-лошото

Продължаваме със съветите за това как да пътувате и да имате известна сигурност. Защото, каквото и да говорим, това си е доста важно. Окажете ли се в непозната държава с хора, за които нищо не знаете и в следващият момент се окаже, че не ви е останало нищо след един приятен обир ... е сещате се. Трябва да сме подготвени.

Дадох ви четири съвета, които искрено се надявам да използвате, дори и леко поправени от вас. Сега ще ви предоставя следващите два.

Първият ми съвет е, скъпи хора, бъдете поне малко скептични към хората, които се държат мило с вас. Става въпрос за непознатите, които без причина са адски любезни и отзивчиви. Много може да си изпатите от такива. Представете си се в страна и един любезен мъж иска да ви помогне и упъти до където искате да стигнете, предлага ви питие, дава ви нещо по-евтино отколкото се продава. Случаи много, но бъдете малко по-подозрителни.

Това не значи да бъдете злобни и скептично настроени към хората, просто бъдете предпазливи. Когато използвате всеки един съвет едновременно ставате идеалният приключенец. Пътуването ви ще включва приятно изкарване, безопасност и незабравими ПОЛОЖИТЕЛНИ емоции.

Така, следва съвет #6. Спрете да изглеждате като типичен, объркан турист! Колкото повече приличате на тукашен човек, толкова по-малко внимание ще привлечете към себе си ... и към парите и документите си. Да не забравяме, че могат дори и гащите да ви откраднат. Зависи кое как върви на пазара. Ясно е, че искате да снимате всичко наоколо, че искате да запечатате всеки един момент, но не го правете изключително забележимо.

В баш си туристическите градчета има хиляди митове и истории за какви ли не видове кражби и измами. За това избегнете типичният туристически вид с карта в ръка, странен, препълнен банан (чантичка), фотоапарат на врата, даже може и 2 и туристически обувки, които крещят - ОГРАБИ МЕ, ОГРАБИ МЕ!!!

Старайте се просто да не привличате внимание върху себе си, за да избегнете нежелани погледи. А пък ако сте супер чаровни и красиви, може и от това да е. Важното е, не се доверявайте абсолютно на всички, но и не ги гледайте като изпаднали от Марс.

Какво ли ви уча аз, знаете ги нещата, но просто реших да се изкажа.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове