Безценните съвети на един пътешественик за безопасно пътуване

Безценните съвети на един пътешественик за безопасно пътуване - картинка 1

Покрай невероятното изкарване е добре и да сме съвсем защитени от бандити, така да ги наречем

Тъй като, оставете, че е лято, всеки сезон ние пътуваме, ходим насам-натам и си изкарваме невероятно, време е да обърнем малко внимание и на сигурността по време на път.

Звучи сухо и скучно, знаем, но ще променим това. Така, започваме с най-важното правило, което всеки човек, дори и не приключенец, знае и прави. По време на път си имаме едни наши рутини, които правим. Вода, лакомство, списание, вестник, книга и т.н. и т.н. Но едно е нещото, което всички правим - при слизане от превозното средство да проверим седалката, да не би да сме забравили нещо. Обръщаме се, разглеждаме, проверяваме дали всичко е по джобовете/чантата и сме готови.

Това е и нещото, което правим и преди излизане от вкъщи - ключове, пари, документи, телефон. Но сега става въпрос по време на път какви са маниерите ни. Та, ако това е нещото, което не правите,то е време да започнете. Защото доста пъти съм била свидетел на вещи, забравени по този нелеп начин. Внимавайте, защото не всички хора обичат да връщат откритите от тях съкровища. Това е най-важното правило, запишете си го някъде и го превърнете в навик. Все пак, всяка една вещ може да бъде заменена, но защо да си причиняваме това главоболие.

Този ми навик ми е спестил ехее, колко разправии. Дори съвсем скоро ми се случи съвсем случайно да видя портмонето си на пода във влака. Много приятна гледка, няма що, но я си представете да бях разбрала, че го няма доста след това.

Вторият съвет за деня е следният. Нещо доста хитро, на което попаднах наскоро. Ще го наречем "Фалшивото портмоне".

Какво представлява това. Стар, ненужен вече никому портфейл, в който слагате няколко стари карти, календарче, стотинки, колкото да има нещо и го пъхате в джоба или в чантата, дори и не го криете. Защото, опитат ли се да ви ограбят, ще го вземат и ще се откажат да повторят, за да проверят всичко ли са взели. А вие просто се отървавате от ненужна вещ. Има нещо хитро в това. А я си представете, се опитат да ви ограбят и ви поискат портмонето. Ми, ето им го, да се радват колкото пожелаят.

Все пак,  при нас не е най-често това застрашаване с пистолет, нож и ала бала, но пък ги има циганките, които са толкова умели в работата си, че чак да им завидиш. Просто си пазете вещите. Навсякъде ги има такива. И никога, нищо не слагайте в задният си джоб!

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове