БФС е усвоил над 2 млн. лева за лагери в хотели на вицепрезиденти

БФС е усвоил над 2 млн. лева за лагери в хотели на вицепрезиденти - картинка 1

Част от хотелите, където са настанявани младите футболисти са свързани с Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев

Разследването на БТВ за изразходване на държавни пари от БФС, продължава. След като разкриха колко средства са изхарчени за закупуване на екипировка по програма за детско-юношески футбол, във втора част от разследването се разкрива, че ММС е отпуснало 2 млн. лева, които са усвоени от футболната централа за лагери и подготовка на футболни таланти в периода 2016 и 2017 година.

Поне два от хотелите, където се провежда подготовката на младите футболисти са свързани с висши ръководители на БФС. През април 2016 година спортното министерство и БФС подписват договор за отпускане на 1 млн. лева за развитието на детско-юношеския футбол. В края на същата година са отпуснати още 1 150 000 лева.

Голяма част от средствата (1 630 780 лева) са изразходвани за лагери на юношите. Разследването показва, че част от хотелите, където са настанявани младите футболисти са свързани с Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев.

Лечков притежава, чрез съпругата си, хотел „Спорт Палас“ в Сливен, а Фурнаджиев е собственик на „Белведере Холидей Клуб“ в Банско.

Заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов обясни, че хотелите са избрани от комисия на база постъпили оферти.

"Няма нищо неморално. Морално е, да", коментира Йордан Лечков.

Според отчетите за лагерите те са провеждани на цена от 75 лева на човек при общо 48 отбора, които са изпращани на лагер там. Проверка на БТВ показва, че лагери могат да се организират на цени между 40 и 45 лева при същите условия в подобни хотели в България. Дългогодишният експерт по спортно и търговско право Радостин Василев припомня, че базата на БФС в Бояна е функционирала в периода, в който са се организирали лагерите и са отпускани средства за тяхното провеждане.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове