Биткойните се сринаха и ще падат още

Биткойните се сринаха и ще падат още - картинка 1

Виртуалните пари слязоха под границата от 11 000 долара - до 10 412 долара. Само преди 3 седмици биткойните се търгуваха на цена от около 18 000 долара

Черна сряда за инвеститорите в биткойни. Криптовалутата се срина и загуби една четвърт от стойността си в рамките на последните 24 часа.

Виртуалните пари слязоха под границата от 11 000 долара - до 10 412 долара, което е най-ниската стойност от началото на декември. Само преди 3 седмици биткойните се търгуваха на цена от около 18 000 долара.

Според данните в coinmarketcap.com сривът е застигнал всички водещи криптовалути като според анализаторите това се дължи на индикациите за затягане на регулацията им в Южна Корея и Китай.

Специалистът Ракеш Упадхуау посочва, че понижението идва от масирани разпродажби и не очаква промяна в посоката на търговия в близките дни. Прогнозата му дори е биткойните да паднат до 8000 за брой съвсем скоро.

Проблемите за криптовалутата идват до голяма степен от Китай и Южна Корея.

Правителството в Сеул обяви миналата седмица, че обмисля забрана на платформите за търговия, а именно там са базирани някои от най-големите такива.

Все повече се засилват и слуховете, че Китай подготвя пълна забрана за копаене на биткойни – дейност, която е най-силно развита именно там.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове