Битовата престъпност не се бори с лъжи

Битовата престъпност не се бори с лъжи - картинка 1

Фалшивите статистики вече не могат да замажат истината за реалността

Поредната чиста манипулация на Румяна Бъчварова излезе днес в медийното пространство. Според вътрешния министър, битовата престъпност в Европа се увеличава, докато в България спада. Питаме, къде по –точно е спаднала престъпността, г-жо Бъчварова. Това, че вашите статистики не засичат повишение в тези показатели не означава това в действителност е така.

Колко стратегии и планчета ще са ви нужни за да осъзнаете, че престъпността не се бори от чантаджиите в министерството или в районните дирекции, а от хората на терен.

Колко консултации с Европейската комисия, ще са ви нужни, за да разберете, че са нужни по-тежки мерки срещу престъпността. Защото

в разбирането за понятието „сигурност“ има поне толкова от думичката превенция, колкото от думичката сигурност.

Госпожо Бъчварова, знаете ли че

повечето хора, отдавна са се отказали да съобщават на полицията за дребни битови кражби, защото няма смисъл.

Полицейската работа отдавна се е превърнала в констатираща чиновническа длъжност, която е безсилна пред престъпността. А някога говорили ли сте си с обикновен полицай, който ако е откровен с вас, ще ви разкаже, че няма достатъчно пари за да зареди патрулката си и много често трябва да моли случайни коли по пътищата за гориво, за да може да стигне до престъпление. Тези битови престъпления, които не се отчитат от статистиката, защото полицаят не може изобщо да стигне до тях зачитат ли се?

Ами онези престъпления срещу бабичките по селата, които отказват да споделят, защото знаят, че когато престъпникът излезе отново на свобода, (най-вероятно след година) ще си отмъсти жестоко.

Госпожо Бъчварова, ако имаше статистически индекс, който да измерва страха на хората в обезлюдените райони, на кое място щяхме да се наредим според вас.

Най-добрата превенция, г-жо Бъчварова е престъпниците да се страхуват, а не жертвите. Това ще стане само след като създадете правила, които да всяват предварителен страх във всеки потенциален престъпник.

Г-жо Бъчварова, човешкото поведение, в това число и поведението на престъпниците е като пластелин, както го смачкаш, така ще застане.

По-добре смачкан живот на престъпниците отколкото сълзи в очите на нашите родители.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове