Бивш служител на Microsoft откраднал 10 млн. долара в дигитална валута

Бивш служител на Microsoft откраднал 10 млн. долара в дигитална валута - картинка 1

От прокуратурата в Сиатъл уточниха, че 25-годишният украински гражданин Володимир Квашук е подпомагал тестването на онлайн платформата за продажби на дребно на Microsoft

Бивш служител на Microsoft е бил обвинен, както го определят разследващите, в осъществяването на схема за кражбата на 10 млн. долара в дигитална валута, съобщава "Асошиейтед прес".

От прокуратурата в Сиатъл уточниха, че 25-годишният украински гражданин Володимир Квашук е подпомагал тестването на онлайн платформата за продажби на дребно на Microsoft.

Той е обвинен в кражба на дигитална валута като карти за подаръци, които биха могли да бъдат осребрени за продукти на Microsoft, след това ги е препродавал в интернет и е използвал приходите за покупката на автомобил "Тесла" на стойност 160 000 долара и къща на брега на езеро на стойност 1,7 млн. долара.

От прокуратурата уточниха, че той е бил уволнен през юни 2018 г., след като схемата е била разкрита, и че през седемте месеца на неговата дейност 2,8 млн. долара са били прехвърлени по банковите му сметки.

Квашук е бил арестуван вчера. Адвокатът му е отказал коментар.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове