Близки на Марин льо Пен в панамската афера

Близки на Марин льо Пен в панамската афера - картинка 1

Панама търси международна помощ при разследването на документите

Правителството на Панама търси международна помощ при разследването на публикуваната в световните медии информация за офшорни компании, опериращи в страната. Това се посочва в изявление на главния прокурор на страната, публикувано в понеделник вечер (вторник сутринта българско време), предаде ТАСС.

„Генералната прокуратура към Министерството на правосъдието подчертава своя ангажимент за изпълнение на договорите

и споразуменията за взаимна правна помощ и ще отговори на всички необходими изисквания за международно сътрудничество, за да получи информация от други юрисдикции“, се казва в документа. 
Министерството отбелязва „безпрецедентния обхват и сложност“ на публикуваната информация и посочва, че ще „използва всички инструменти“ за разследване.

Междувременно стана ясно, че някои от доверените лица на лидера на френската крайнодясна партия „Национален фронт“ Марин льо Пен фигурират в „Панамските документи“, според АФП, която се позова на френския вестник Le Monde.

Сред тези хора са бизнесменът Фредерик Шатийон и финансовият експерт Никола Кроше.

„Това са лица, близки до лидера на „Национален фронт“, пише Le Monde. „Те са организирали сложна офшорна схема за превод на парични средства от Франция през Хонконг, Сингапур, Вирджинските острови и Панама“, разкрива от своите страници вестникът.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове