Блокчейн технологиите и правните им аспекти - първи семинар в България

Блокчейн технологиите и правните им аспекти - първи семинар в България - картинка 1

Обучителен център “Темида” и юридическа кантора “Меджеделиева и партньори” разясниха пред колегите си приложението на новите финансови технологии

У нас се проведе първият по рода си специализиран семинар на тема “Приложения и правни аспекти на блокчейн технологиите”. Организатори на събитието бяха Обучителен център “Темида” в партньорство с Юридическа кантора “Меджеделиева и партньори”.

Лектор на събитието беше експертът в областта адвокат Мая Меджеделиева. Тя е специализирала проектно финансиране, капиталови пазари, данъчно и митническо право. Участвала е в някои от най-значимите проекти в България през последните години и е консултирала чуждестранни инвеститори като Accor, CEZ a.s., Citibank, Citigroup, Deutsche bank, Dexia Kommunalkredit Bank, EBRD, Glaxo Smith Kline, Goldman Sachs Group, KBC Bank, IFC, Merill Lynch, OTP Bank, Samsung, Swisscom AG, etc.

Участие във форума взеха представители на водещи юридически кантори от цялата страна. В рамките на обучението пред тях бяха детайлно представени същността и основните приложения на блокчейн технологията, особеностите на блокчейн проектите, първичните монетни предлагания (initial coin offerings), токенизацията като процес и токените.

По време на семинара разгледани бяха още мерките срещу изпиране на пари и начините за прилагане на мерките „Познай клиента си” (KYC measures). Акцент беше поставен върху същността на криптовалутата, конкретно – основната правна рамка и данъчните аспекти.

Провелото се днес събитие поставя началото на редица обучения по различни теми в сферата на блокчейн технологиите, информираха организаторите.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове