БОЕЦ "атакува" правосъдното министерство

БОЕЦ "атакува" правосъдното министерство - картинка 1

Гражданското сдружение "БОЕЦ" потърси среща с министъра на правосъдието рано тази сутрин, но се натъкна на затворени врати, а охраната заяви, че не пуска граждани."Искаме да връчим на премиера Бойко Борисов оставката му чрез министър Данаил Кирилов, ако трябва ще обиколим всички институции", обя…

Гражданското сдружение "БОЕЦ" потърси среща с министъра на правосъдието рано тази сутрин, но се натъкна на затворени врати, а охраната заяви, че не пуска граждани.

"Искаме да връчим на премиера Бойко Борисов оставката му чрез министър Данаил Кирилов, ако трябва ще обиколим всички институции", обяви председателят на сдружението Георги Георгиев. "Не приемаме мафията да пише новата ни конституция, единственото, което искаме от тях, е да си напишат оставките. Ако гражданите нямат достъп до тези обществени сгради, то никой не трябва да влиза вътре", казаха протестиращите.

БОЕЦ още през уикенда анонсира нови форми на протест - блокиране на ведомства. Очевидно в Министерството на правосъдието са се подготвили - със заключване на входовете и отрязан за гражданите достъп.

Ние пък няма да допуснем министъра и служителите да влязат вътре, блокирахме централния вход, сигурно ще влизат през задни входове и мазета, като Орешарски навремето, каза Георгиев.

Участниците в протестната акция, която започна около 8.30 ч. пред сградата на МП, скандират "Оставка", "Мафията вън", "Гешев е позор".

"Борисов и министрите му се крият като мишки", заяви лидерът на БОЕЦ, като обеща блокадите на министерства да продължат и в следващите дни.

Междувременно охраната на правосъдното министерство се увеличи и отказва достъп, без да даде обяснение защо.

"Има си ред", отсече униформен с бадж "ГДО"(Главна дирекция "Охрана"). Гардът отказа да се легитимира.

Всъщност в момента не ние, гражданите, а охраната е блокирала сградата, коментира Георги Георгиев.

В 9.15 ч. демонстрантите обявиха, че отиват на Орлов мост. И предупредиха властта да очаква изненади.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове