БОЕЦ и ИПВ: Да подкрепим президента по казуса "Гешев"

БОЕЦ и ИПВ: Да подкрепим президента по казуса "Гешев" - картинка 1

Той е държавен глава а не деловоден щемпел на Висшия съдебен съвет, пишат от Инициатива "Правосъдие за всеки"

Пореден протест срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор организират днес Гражданско движение "БОЕЦ", Инициатива "Правосъдие за всеки" и "Земен Младост". Недоволните ще се съберат в 18 часа пред Съдебната палата, а след това ще отидат пред президентството.

От "Правосъдие за всеки" определят Гешев като "кандидат на ДПС и олигархията" и посочват, че единствено президентът Румен Радев е проявил чест и достойнство, връщайки избора му във ВСС. Сега е негова възможността да изпрати тази процедура за тълкуване в Конституционния съд, както и да инициира конституционни промени в правомощията и статута на Главния прокурор. Ако това не стане, то Прокуратурата става истинската управляваща партия и структура в България, а правосъдието се превръща в нейна функция, като застрашени ще бъдат всички граждански права и свободи, устоите на демокрацията, заявяват от инициативата.

Организаторите на протеста призовават хората масово да се включат, тъй като "президентът има нужда от подкрепа за действията си - той е държавен глава  а не деловоден щемпел на превзетия от олигархията Висш съдебен съвет, нека усети, че гражданите са зад него".

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове