БОЕЦ информира посланиците на ЕС и НАТО, че Борисов вече не иска съдебна реформа

БОЕЦ информира посланиците на ЕС и НАТО, че Борисов вече не иска съдебна реформа - картинка 1

Лидерът на ГЕРБ се разсърди на атр-инсталация, символизираща корупцията

Гражданско движение "БОЕЦ" е изпратило отворено писмо до всички посланици на държавите-членки на ЕС и НАТО. Поводът е заявената миналия четвъртък позиция на Бойко Борисов, че ГЕРБ няма да подкрепят предложенията за съдебна реформа - намерение, което той, в същото изказване пред избиратели в Ихтиман, публично обеща да сподели с "европейските посланици".
Целта на писмо е 
       "1. Да уведомим представителите на партньорските държави (които и да са те) за предстоящото обсъждане на тази най-важна за развитието на България тема, която според нас е ключова за бъдещите ни отношения с държавите – членки на ЕС;
       2. В случай, че Борисов пропусне да предложи за обсъждане темата (според наблюденията ни той често е забележимо непоследователен в намеренията си), събеседниците му да я предложите, като му припомнят ангажимента, който е поел пред поддръжниците и симпатизантите си на 09 март 2023 г., в Ихтиман", пишат от гражданското сдружение. 
БОЕЦ припомнят също, че след огласяването на новия списък със санкционирани по закона ‘Магнитски“, сред които е и финансовият министър в две правителства на ГЕРБ – Владислав Горанов, Бойко Борисов заяви, че неслучилата се съдебна реформа е причината за тази санкция и че ГЕРБ ще гласуват в бъдещия парламент всички предложения за съдебна реформа. Само дни по-късно, на 9 март 2023 г, Борисов заяви, че ГЕРБ „нищо няма да им подкрепим“ от предложенията за съдебна реформа. 
 
Повод за това изказване бяха акциите на номинирания от "БОЕЦ" и други граждански организации кандидат от листата на "Продължаваме промяната - Демократична България" в 1 МИР-Благоевград - Андрей Врабчев и екипа ни в югозападна България. 
 
Кампанията на Врабчев включва арт-инсталация с карикатурна говореща статуя на Борисов, която символизира корупцията
Цялото писмо на организацията може да прочетете ТУК.
/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове