БОЕЦ съди Тома Биков за клевета и лъжа

БОЕЦ съди Тома Биков за клевета и лъжа - картинка 1

Искът е за обезщетение от 20 000 лв

Гражданско движение "Боец" (България обединена с една цел) съобщи на официалния си сайт, че завежда дело за лъжа и клевета срещу дептуата от ГЕРБ Тома Биков. Причина за действията на сдружението са думи на Биков пред неделния публицистичен блок на Нова телевизия „Неделята на Нова“, изречени на 23.02.2020г.

"БОЕЦ това е една организация от двама души, която се организира от Цветан Василев. Купуват една страница в един испански вестник, близък до сепаратистите в Барселона, с определени връзки с руски служби" - това са думите, заради които движението съди Биков, но не само.

Малко по-късно той казва:

 "А иначе, че БОЕЦ и Бивол от време на време заработват за Цветан Василев мисля, че това е ясно на всички. Това не е някаква тайна. И че господин Василев от шест години се опитва нещо да се реабилитира по някакъв начин през такъв тип медии или организации, също е… те не се крият, те имат снимки с него".


"Тома Биков неоснователно внушава, че от БОЕЦ имаме за цел да прокараме интересите на Цветан Василев, като дестабилизираме държавата. 
Това е само първото от серия дела, които ще инициираме срещу лица и медии, позволяващи си да клеветят и лъжат срещу сдружението", заявяват от БОЕЦ.

Искът е за обезщетение от 20 000 лв. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове